perjantai 16. huhtikuuta 2021

Kotona koronan aikaan, part 2.

Viime kevään ja kesän aikana saatiin laitettua ja sisustettua kotia aikas kivaan kuosiin. Nyt viime syksyn ja loppuvuoden aikana saatiin vielä pelihuone kuntoon, tauluja seinille ja valokuvia kehitettyä. Parempi sohva vielä uupuu, mutta muuten koti on kunnossa. Katsotaanpa yhdessä mitä kaikkea kivaa pientä on mm. Ikeasta ja kirppiksiltä löytynyt ja läheisiltä saatu tarpeettomina.

Luvassa on hieman sekava postaus, koska kuvia on otettu eri aikoihin, mutta kirjoitusmotivaatio ei ole kohdannut kuvausinspiraation kanssa. Olen myös ehtinyt muuttaa tavaroiden järjestystä, koska inspis iski kuvia ottaessa. Koettakaa kestää.

E T U H U O N E


Nämä peilit olemme saaneet perheenjäseniltä tarpeettomina. Tykkään kovasti varsinkin vasemmanpuoleisesta peilistä, joka on just hyvänkokonen asukuvia varten, jos vaan aurinko sattuu olemaan sellaisessa asennossa, ettei se kovasti valota mun otoksia. Porukoilta saatu kapeampi peili on myös oikein söpön tyylikäs.

P U U T E R I H U O N E

Vessan liitukyltti 2€ | Luhdan kori 2,50€ | Vallilan suihkuverho 25€

Vessat nyt on aina vessoja, mutta niistäkin voi saada pienillä jutuilla viihtyisät tai ainakin sen näköiset. Meidän vessa on todella pieni koska 60-luvun kerrostalo, mutta sen seinät ja lattia on rempattu oikein nykyaikaisiksi, joten very noice. Marketplacesta bongaamani Vallilan suihkuverho sopii täydellisesti meiän kylppäriin, joten very double noice.

Äiti bongas meille Buenosta ovikyltin, joka on samalla liitutaulu, joka on ehkä parsain asia ever tämmösen kahden lapsenmielisen hassuttelijan ja inside-juttujen viljelijän kotiin.

Luhdan kori oli erihalpa löytö Viljakkalan kyläpuodin kirppikseltä, jossa kävimme mökkireissun yhteydessä. Kori myytiin settinä isomman korin kanssa yhteishintaan 5€. En ollut ostaessa varma mihin käyttöön nämä olisivat, mutta käyttötarkoitus löytyi heti, kun muistin kotiin palatessani etteivät pesuaineputelit mahdu kunnolla meidän minimaaliseen pyykkikaappiin. Isommassa korissa säilytämme villasukkia olkkarissa itteämme ja vieraita varten, koska meidän kämppä on Antarktis pienoiskoossa.

K Y Ö K K I

Ikean lamppu porukoilta.

Se tuo mun nuttura aina osuu tähän lamppuun kun pöydän äärellä jotain touhuan. Jos valo on päällä niin valonsäteet pomppivat keittiön seinillä ihan miten sattuu. Lamppu on oikein kiva ja tykkään sen mustakultaisuudesta, mutta en aina välitä sen antamasta kovin lämpimästä sävystä. Pärjään toistaiseksi.

Ikean saareke ja tuolit porukoilta.

Porukat muuttivat mustavalkoiseksi rempatusta kämpästään vaaleansini-oranssi-keltaiseksi väritettyyn kämppään. Sen vuoksi äiti päätti, etteivät heidän vastahankkimansa saareke ja mustavalkoiset sisustusesineet enää sovi uuteen asuntoon ja päätti myydä saarekkeen ja lahjoittaa lähes kaiken mustavalkoisen tilpehöörin meille. Ei kyl pistetty pahaksemme!

Sagaformin sydänkulho 8€ | Tabletit 1,50€/4 kpl | tuikut ikivanhat 

Me ei olla jostain syystä kauheesti harrastettu pöytäliinojen käyttöä, mutta tabletteja meillä on ollut jos monenlaisia. Nämä kauniit huopaiset löytyivät puolellatoista eurolla Swapista viime keväänä. Kaunis Sagaformin sydänkulho löytyi Lempäälän Uniikkia-kirppikseltä. Hän toimii pääasiassa meiän hedelmäkulhona.

Grogu baby Gigantista, palikkakalenteri ja leipäloota porukoilta.

BABYYY GROGU DO DO DODODO ei vaan. Sori jos spoilasin nimen (ei-faneille tiedoksi: vauvelin nimi paljastui vasta 2. kauden puolivälissä), mutta jos et ole tähän mennessä vielä katsonut Mandoa niin ei voi mididstd. Mäkin oon spoilaantunut miljoona kertaa Rebelsistä, se on vaan elämää. Anyway, Grogu on kai oikeasti stressilelu, mutta niin jykevää sorttia, että pelkään sen menevän halki liiasta puristelusta. Liian söpö hän kuitenkin oli, ettei sitä vaan voinut jättää Gigantin nörttihyllylle.

Palikkakalenterin kanssa saa olla pläräämässä joka päivä. Se on kyllä taitolaji saada vaihdettua noi niin, ettei kuukausipalikka tipahda välistä. Mut se on aina jotenki hieno fiilis päästä vaihtamaan joka ikinen palikka kerran kuussa. #pieniäiloja

Btw voiko fanikamaa olla liikaa yhdessä kämpässä?

Purkit Ideahuoneelta, musta lyhty porukoilta,
Kitchen-kyltti 10+ vuotta vanha.

En muista oonko ikinä esitellyt edes mun ekaa mehikasvia teille, mutta tässä niitä on nyt neljin kappalein. Titania oli meille tullessaan söpön pikkunen töpö, mutta jotenkin siitä on kasvanut oikee jättiläinen! Siitä hän tuon mahtipontisen nimenkin sai.


Ja kyllä, mehikasveillani on siis nimet. Ylhäällä istuksivat Metalia ja Irona, ja alemmalla hyllyllä hengailee Steela sekä ensimmäinen kasvini Titania. Nimien inspiraationa olivat mm. Marvelin Iron Man ja kloonisotien kapinallissankari Steela Garrera. R.I.P molemmille. 🖤

Mehikasvit Ikeasta, 1,99-3,99€/kpl.


Maustehyllymme on ihan komea ilmestys sekin. Ylähyllyllä tönöttää Kippo ja uusin kirppislöytöni BB8-teekannu/muki. Alempana Keijon aikoinaan hankkimat purkit, joissa valikoidusti mausteita, pähkinöitä, siemeniä ja granolaa. Seuraavan hyllyn purkit eivät ole löytäneet sisältöä vielä. Alimpana mm. Aken hamahelmiteoksia ja tuliaissnapsilaseja.

Tätä postausta kootessani tajusin pian, että suurin osa kalusteista ja tilpehööreistä on saatu porukoilta. Eihän se väärin oo, mutta luovana individualistina tykkään myös siitä, että sisustus on suurimmalta osin mun tai meiän itse kekkaamia. Onneksi äidin sisustusmaku on tosi hyvä ja näitä juttuja aikoinaan heidän kotonaan itsekin kotiomme himoilin, joten win-win!

S E U R U S T E L U H U O N E

Kehystaulu 5€ (Radiokirppis) | Valokuvat LALALABista

Mainitsin tästä valokuvakehystaulusta viime kirppislöytöpostauksessa. Sain tämän vihdoin esille ihanien valokuvien kera. Ake vinkkasi mulle LALALAB-sovelluksesta, jonka kautta voi kehittää puhelimen kuvia. Hintakaan ei päätä huimannut, joten uskalsin kokeilla. Osassa laatu oli ihan kelpo, mutta mun itse editoimissa kuvissa värit olivat ehkä hieman liian ylikorostetut.

Kollaasin alimmissa kuvissa esiintyy minä 19 v. ja Keijo samanikäisenä. Siitä voi ihmiset kuvitella miltä olisi tämä pari näyttänyt tuon ikäisinä.

PartyLiten jääkarhutuikku ja ikkunatuikku porukoilta
Kultainen tuikku 1€ (Tarina) | Sydäntuikku Empalta

Se on yleensä ollut aina Keijo tai kotona asuessani äiti tai Matias, jotka huolehtivat pimeiden aikojen tunnelmavalaistuksesta. Nyt se olen ollut minä, koska vietän eniten aikaa olkkarissa meistä kahdesta. Kaipaisin ehkä enemmän erilaisia söpöjä tuikkuja ja lyhtyjä, joten täytyy pitää kirppiksillä silmät auki. Toi jääkarhutuikku on ihan mun lemppari!
 

Vähän on sitä pelihuoneen meininkiä vuotanut olkkarinkin puolelle kirjahyllyyn. 


Captain Bank of America patsastelee hyllyn päällä ja tuimana valvoo olohuonetta vanhan omakotitalomme pihalta poimitun kiinalaisen hernepuun oksan juurella.


Sauron pitää hallussaan The One Ringiä ja Merri pällistelee vähän kauempana oluttuoppi kädessä.


Aken makee Marvel-hamahelmiteos olisi kiva saada jotenkin esille niin, ettei se peittäisi kirjoja, mutta saisi kuitenkin arvoisensa paikan. Siellä myös kurkkii Tammelantorilta eurolla ostettu Millennium Falcon, joka olisi tarkoitus saada pelihuoneeseen.


Myös vinyylilätyille kaipailisin parempaa säilytys/esittelytilaa, niitä kun on hieman jo tässä lyhyessä ajassa ehtinyt kertyä. Batman ja Superman vahtivat tunnollisesti Maikkelia ja tovereita.


Siellä on myös nätisti leffat, sarjat ja pelit omanlaisissa järjestyksissään.

Route 66 -levyteline 25€ (Silinteri-kirppis)
Mustavalkoinen verho 10€ (Swap)

Löytyi kyllä niin makee cd-levyteline kohta ylitse pursuavan levykaappimme jatkeeksi! Hinta hieman kirpaisi, mutta tällaista ei taatusti tule eteen enää toista kertaa. It's all about them unique finds, amirite? Siinä on myös Keijon Bemarit nätisti parkissa.

K A M M A R I



Jos ette oo vielä huomanneet niin mä rakastan La Kivan korviksia. Siksi riemastuin kun näin heillä olevan myynnissä seinäkalentereita korviksista tutuilla art styleilla. Loppuvuodesta kalenterit pärähtivät aleen ja mää tilasin viimeistään siinä kohtaa meille oman. Kalenterin taiteiden tarkoituksena on samalla toimia kortteina/printteinä, joita voi laittaa seinälle esille sitä mukaa, kun kuukaudet kuluvat tai voi vaikka lähettää makeen kortin kaverille. Kuten kuvasta näkyy niin maaliskuun taiteet pääsivät vaatekaappini oveen esille.


Se on toi minun mieheni meleko taitava kuvataiteilija. Vielä on tekemättä minusta kuva, josta joskus oli puhetta. Sais kyllä lisää olla miehen taidetta seinillä, vink vink jos luet tätä! ;)

Valokuvataulu: Mikko Kankainen.

Eihän siinä mennyt kuin 6 vuotta ja 3 kuukautta, kun saimme kehitettyä hääkuvistamme taulut sekä meille että porukoille. Meillä ei muutenkaan aikaisemmin ollut minkäänlaisia kuvia esillä meistä koko talossa/kämpässä ennen kuin nyt. Mä aina sanonkin, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Kuva saatiin teetettyä kätevästi canvastauluksi hääkuvaajamme ja ystävämme Mikko Kankaisen kautta.

Pitäisköhän lähettää vihdoin myös ne kiitoskortit...? Olisko hyvä sillain esim. 10-vuotishääpäivänä tehä semmonen tempaus?


Siinä on E.L.-teoksia oikein kaksin verroin! Mun kohta 5-vuotias kalligrafiateos ja samannimisen taiteilijatytsyn viimevuotinen acrylic marbling -tekniikalla tehty maalaus pääsivät vihdoin seinälle mun puolelle makkaria. Kaiman teos on luotu akryylimaaleilla ja partavaahdolla. Eiks ookin makee?

Vaatekaappi saatu käytettynä, raidallinen pyykkikoppa 7€ (Radiokirppis)

Rekki oli mun pitkäaikainen haave, joka vihdoin toteutui viime vuonna. Nyt se on löytänyt paikkansa hienon vaatekaappini vierestä. Tuostakin vaaterekistä on varmaan tätä nykyä yli 90 % second handia. En oo vieläkään saanut aikaiseksi tehdä mitään tarkkoja laskelmia, haluaisin kyllä jossain kohtaa tehdä, kun sellainen äärimmäinen inspis iskee. Ja tuossa ei todellakaan ole kaikkia mun vaatteita... Etsinnässä oli myös pitkään jokin kiva pyykkikoppa ja sellainen löytyi vihdoin Radiokirppikseltä. Sieltä kurkkii myös toinen kirppislöytö: Finlaysonin raidallinen vintagepussilakana Buenosta. En yleensä ole hankkinut petivaatteita kirppikseltä, mut nyt halusin ottaa riskin. Ainakin tuoksui hyvältä ja puhtaalta, mutta haluan silti siihen sen "oman tuoksun".

Edustettuna on myös meikäläisen väripaletti: puolet mustaa ja puolet kirjavaa, kirkasta ja raidallista.

MAALISKUUN SUOSITUS


Energeticsin 2 kilon painot. Kyllä, teiän homegirl on alkanut voimailemaan, FINALLY! Haukkari- ja olkapääreenillä lähdetään ja katotaan miten jatketaan sitten kun aika on. Ja heti kun kuntosaleilla on taas turvallista käydä niin tää menee ja liittyy Fitness 24/7:aan ja yökyöpelöi siellä hiki päässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti