tiistai 29. joulukuuta 2020

I can't stop playing NES all day.

Omakotitalossa asuessamme tykkäsimme, että meillä oli yksi ylimääräinen vapaa-ajan huone, joka toimii samalla vierasmajoituksena. Toki olohuone on sellainen, mutta mä en aikoinaan oikein pitänyt siitä, että mies valloitti kavereidensa kanssa koko meidän olkkarin vaikka meillä oli yksi ylimääräinen tyhjä huone. Näin syntyi idea vieras/pelihuoneesta, ja halusimme jatkaa tätä perinnettä Tampereelle muutettuamme. Nyt huone on valmis.



Tämä Adam Tenstan mahtava biisi kuvaa oikein hyvin meiän elämää tällä hetkellä.


Bongasin tän mahtavan kyltin Tallipihan Nono-putiikista Keijolle hääpäivälahjaksi. Sen paikka löytyi pelihuoneemme toisesta ovesta (kyllä, meidän kämpän makuuhuoneissa on kaksi ovea #mikäonjärki #vain60lukujutut?). Mut koska huomasin hengaavani täällä lähes yhtä paljon kuin Keijokin, niin mun oli pakko tasa-arvon nimissä tehdä tohon tommonen pieni lisäteksti. Jos et saa selvää, niin siinä lukee WO/. (Näköjään on tarrakirjoittimesta jyty lopussa tai sit mää en vaan osaa painaa sitä kahvaa kunnolla.)


Panoraamaotos ovelta. Kuinka paljon mahtuu pieneen huoneeseen? (ja nyt sulla on korvamato päässä) Tutustutaanpas huoneen yksityiskohtiin vähän paremmin!


Kuten kuvista näkyy, tää huone on aika mukava sekoitus molempien mieltymyksiä ja värimaailmoja. Oon myös aika ylpeä siitä, että oon aika ninjasti saanut Keijon tykkäämään mustavalkopunaisesta. Se oli just Fifassakin valinnut sen kotikentän väreiksi samat värit. Oon aika jedi.

Kasipallopehmo 3€ - Kirpputori Bueno

Kasipallo meinas lähteä mukaan Buenosta 6 euron hintaan, mutta en sittenkään raaskinut sitä sillä kerralla ostaa. Odotus kannatti, koska ko. myyntipöydässä oli kaikki -50% seuraavalla kerralla kun Buenossa pyrähdin ja vielä onnekseni pöydässä nököttänyt pehmopallo sai tipahtaa koriini.

Muut tyynyt ovat Ikeasta, pallokuvioinen taitaa olla jopa 7 vuoden takaa. Olen monta kertaa siitä meinannut luopua, mutta onneks en luopunut, koska se sopii tänne nyt aika nätisti.

Jalkapalloaiheiset taulut saatu käytettynä.

Nää taulut olivat olleet iskän työpaikalla mainostauluina (maalitauluina, kjeh kjeh), mutta olivat ilmeisesti tulleet tiensä päähän ja sitä myöten menossa roskiin. Iskän mielestä nää oli liian hienot roskiin heitettäväksi ja kysyi meiltä, että huolittaisiinko taulut meille. Mieshän tykkäs heti ja vaikka mä en mikään jalkapallofani ole, niin mun mielestä taulut olivat just oikein hienot mustavalkoiset. Nää olivat alkuun meiän makkarissa mieheni puolella huonetta, mutta tarkoituksena oli laittaa lopulta juuri pelihuoneeseen.


Our pride and joy: Nintendo-nurkka! Ihka-aito 8-bittinen konsoli ankanmetästyspyssyineen ja peleineen. Kuvaputkitelkkari asusti omakotitaloaikoina takassa, joten sille piti löytää sopivankokoinen tv-taso. Ne ovat sattuneestä syystä aika kiven alla nykyään, mutta Torista sattui löytymään just sopiva yksilö kympillä.

Ⓒ Emu.

Empan pienenä tekemä taulu sopii ihan täydellisesti kasibittilookkinsa ansiosta nurkkauksen ylle.

TV-taso 10€ - Tori.fi

TV-taso oli alun perin vaalean puunvärinen kromatuilla putkilla. Keijo nimenomaan etsi tällaista tasoa Torista, koska oli keksinyt idean, että tv-tason putket voisi maalata samalla vihreällä, jonka kaikki muistamme Mario-peleistä. Muuten Keijo maalas puiset osat harmaiksi, joka taas oli ideoitu pelin kellarimaailman tiiliskivirakenteista.

Super Mario -pehmo 2€ - Varastotien kirppis
Groot-pehmo häälahjaksi Gamestopista

Pisteenä i:n päälle Super Mario-pehmolelu, joka löytyi Rovaniemeltä Varastotien kirppikseltä. Keijo vieläpä itte bongas Marion ja oli kyä pakko kehua hänen kirppislöytöintuitiotaan.

Meillä on muutenkin ajatuksena, että huoneessa olisi pieniä kivoja yksityiskohtia tämmösten söpöjen fanituotteiden muodossa. Pääasiassa pyritään bongailemaan heitä käytettynä / kirppiksiltä ja aika hyvää työtä ollaan tehty tän kanssa. Lisää tulevissa kuvissa!


Vaikka meillä onkin ollut Nintendo koko tän ajan, kun ollaan oltu yhdessä niin en oo loppujen lopuksi kauheesti pelannut sitä. Nyt oon innostunut eri tavalla pelailemaan ekaa Marioo ja Duck Hunttia. On ne kyl legendaarisia.

Fun fact: Keijo on ostanut konsolin 90-luvun lopulla käytettynä tamperelaisesta pelikaupasta, jonka nimee Keijo ei enää muista ja jota ei ole enää valitettavasti olemassa.


SITTE TÄÄ LÖYTÖJEN LÖYTÖ. Tämä upeus on karkkikaupasta nimeltä Viiden Tähden Elokuvadivari. Meillä on nyt menossa vahingossa ihan järjetön Star Wars-haippi, koska The Mandalorian ja The Clone Wars. Varmasti jos aika olis eri, niin tää huone olis täynnä Marvel-julisteita. Ehkä senkin aika tulee vielä...


Ja tottakai Mandalorian-juliste on oltava, koska AAAAAAAAA. Tiettekö kuinka paljon mää itkin ja huusin Chapter 16:ssa? Ei tommosta saa tehdä, mun sydän ei kestä. Tässä sarjassa ei oo yhtäkään ärsyttävää hahmoa, jopa pahis on kaikessa inhottavuudessaan todella badass. 12/10 suosittelen!


Ja siinä on meiän huoneen kruunu: puunvärisestä mustavalkoiseksi maalattu pöytäryhmä. Imperial Assault siinä myös kivasti odottaa seuraavaa kampanjaa.


Keijo käski ottaa kuvan, koska me voitettiin pitkästä aikaa Imperiumin kakapäät. Tuli oikeesti semmonen olo, että it's been 84 years, mutta nyt ollaan taas vedossa. Also I love my new figure, the haunted exile Diala Passil.

Julisteet Elokuvadivarista yht. 20€.

Ⓒ L.L.

Keijon suvussa kulkee vahvat kuvaamataitogeenit. Tämä hieno 1700-luvun kolumnistiherra on Keijon äidin eli anoppini maalaama ja hän koristaa nyt myös meidän peliluolaa. Tämä sijaitsee Keijon PS-nurkan laitamilla, jota esittelen teille seuraavaksi.


Siinä on ergonomiset pelituolit, pokaalit, jalkapallot, ohjaimet ja lasinaluset hianosti kohillaan. Vaikka tämä on enempi Keijon valtakuntaa, niin saan minäkin tällä pelata (jos olisi motivaatiota pelata).


Nämäkin makeet lasinaluset ovat Nono-putiikin löytöjä ja osa Keijon hääpäivälahjaa.


Miehekäs säilytyskori 8,50€ - Pirkan kirppis

Tämä oli kans aika random ostos Pirkan kirppikseltä. Kaverini bongas tämän ja ehdotti pelihuoneeseen. Vielä ei olla löydetty tälle käyttöä, mut tää oli vaan niin hieno, etten voinut jättää tätä ostamatta.


Tässä vähän näitä söpöyksiä. Grootin te jo tiedättekin, mutta Starbuck ja SW-Tsum Tsumit olivat molemmat kirppislöytöjä, tosin avaamattomia sellaisia. Miniskidi Kylo Renkin siellä kurkkii!

Star Wars Tsum Tsum -setti 3,90€ - Kirpputori Bueno

Mä en tiedä mikä näiden tarkoitus on, mutta olivat niin söpöjä että pakkohan ne oli napata ostoskoriin ja pelihuonetta koristamaan. En ole raaskinut ottaa niitä pois tuosta laatikosta, koska sekin on aika hieno.

Funko Pop Lt. Starbuck 9,90€ - Kirpputori Bueno

Tää oli semmonen juttu, että näin tästä kuvan Buenon IG-stoorissa joskus marraskuussa ja mietin, että toi olis kans makee meiän pelihuoneeseen, just kun oltiin saatu loppuun meiän Battlestar Galactica-maraton. En sitten saanut aikaiseksi mennä ajoissa käymään Buenossa ja en tätä ukkelia sitten sen koommin siellä nähnyt. Ennen kuin tässä kuussa bongasin pöydän, jossa oli pinottuna Funko Poppeja ja Karahan se siellä nökötti pinon alimmaisena!

Tsum Tsumit ja Starbuck olivat samasta pöydästä vielä kaiken hyvän päälle.


Keijon vanhat taulut saivat uuden elämän meidän peliluolassa yli 25 vuoden kaapissa pölyttymisen jälkeen. Aika makeita ovat minunkin mielestä!


Nää taulut toimii samalla makeina peileinä. Saa meinaan vähän mielenkiintoisempia selfieitä!

Me ollaan hengattu tässä huoneessa nyt varmaan enemmän kuin olkkarissa. Mä näpyttelen näppäimistöä ja Keijo pleikkariohjainta. Nyt on balanssi Voimassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti