keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Musical frissons: New is always better.

Se on kyllä totta, mitä itse totesin parisen vuotta takaperin: oikeanlainen ympäristö inspiroi mua kaikista parhaiten. Nyt kun ollaan saatu kämppä näyttämään aikalailla sellaiselta, josta ollaan molemmat haaveiltu jo kauan niin kyllä se vaan tekee mun mielelle ihmeitä.

Syy miksi otan tämän esille on tämä innostus kirjoitella taas kaikesta mahdollisesta. Oon itekin ihan ihmeissäni tästä motivaation määrästä. Mä oon myös tutustunut pitkästä aikaa uuteen musiikkiin! Tässä muutama kappale teidänkin kuunneltavaksi. Lupaan tällä kertaa pitää mahdollisimman lyhyet "myyntipuheet", toisin kuin viime kerralla.




Grace Carter - Silhouette (Jordan Rakei Remix)

Rakkautta ensikuuntelulla. Kylmänväreet menee joka kerta, kun keskityn kuuntelemaan enkä ala fiilistellä ja laulaa Gracen mukana. Rakastan kun Gracen eteerinen "yeah yeah yeah" kaikuu kaukaisuudessa. Rakastan sydäntäsärkevän katkeria sanoituksia. Rakastan Jordanin napinpainalluksia.

My heart is burning with jealousy
You lit the flame
You blinded me
You let me smolder
Then pulled me out
You stepped right on me
You left no doubt

Varmasti voi moni samaistua näihin sanoihin. Minäkin voin. Olen tuntenut samankaltaisia tunteita menneisyydessä. Vaikka niillä jutuilla ei ole enää merkitystä sinänsä, koska olen onnellisessa avioliitossa, mutta silti ne voivat nousta odottamatta pintaan muistojen syövereistä.

You should've told me
You didn't want me (yeah)

Niin. Älkää jättäkö ihmisiä roikkumaan vaan kertokaa suoraan, että missä mennään. Toisaalta jos ei olisi sydänsurua, ei syntyisi näin hyviä biisejä saati remixejä. Silti, totuus satuttaa, mutta valehteleminen tai kertomatta jättäminen satuttaa vielä enemmän.




Joseph Williams - Never Saw You Coming

You know... Oh my goodness. Joseph Williams Totoineen päivineen on ollut enemmän mieheni heiniä, tosin aina toki olen kuunnellut sujuvasti mukana. Fiilistelen edelleen Seventh Onea ja viimeisimpiä Toton albumeita ihan kympillä.

Mutta tää biisi. Hyvänen aika oikeesti. Kitara, Josephin ääniala, koko tuotanto täyttä timanttia. Tältä herralta tulee uutta kokopitkää soittoa ensi vuoden puolella. 2021, tule äkkiä jo!




Tom Misch & Yussef Dayes - What Kinda Music (Jordan Rakei Remix)

Anna Jordan Rakeille ihana pehmeän falsettinen ääni, hän pärjää vallan mainiosti. Anna Jordan Rakeille ilmiömäinen taito tuottaa musiikkia, hän syytää mahtavia biisejä ja vielä mahtavampia remixejä sinne, tänne ja tuonne.

Tämä oli myös sellanen biisi, että heti lähti dopamiinit liikkeelle aivoissa. Jos biisin alkuperäiset muusikot ovat Tom Misch ja Yussef Dayes, niin ei voi muuta kuin onnistua. Vielä kun lisämausteena on Jordan niin ai jumankekka sentään. Tulevaisuuden jazzlaukut vauhdissa!




Dan Kye - Small Moments

Dan Kye on Jordan Rakein alter ego. Siinä missä Jordan Rakei harrastaa sielukkaan alternative R&B:n, soulin ja jazzin tuottamista, Dan Kye on paljon kokeellisempi ja elektronisempi versio Jordanista. Small Moments LP:n biiseissä vilahtaa niin Prince-viboja, 70-luvun teknohenkeä, lyyristä soulia kuin hauskaa tanssilattiameininkiä.

Lainaus London Jazz Newsin artikkelista: "Recorded with just a laptop, a few live instruments and guest musicians, the album is the result of Rakei’s lockdown experience." Ei ikinä uskoisi, että tää on kokonaan läppärillä tuotettu! On myös kunnianarvoista tuottaa näinkin hyvän mielen albumi keskellä lockdownia. Mahtavuutta!




Jesse Markin - Stars In Your Eyes

Tämän singlen julkaisusta on parikolme kuukautta aikaa, mutta koska en ole tätä vielä täällä blogissa asti fiilistellyt, niin käytän tilaisuuteni hyödyksi.

Mun piti yks Rumban haastis lukea ennen kuin tajusin, ettei tää biisi olekaan rakkauslaulu. Stars In Your Eyes onkin luotu survival anthemiksi tämän vuoden inspiroimana. Tämä vuosi ei ole ollut pelkästään koronan kuormittama sillä myös viha, ennakkoluulot ja pelko ovat olleet hyvin vahvasti läsnä. SIYE kertoo ihmisestä, jonka silmissä Jesse näkee saman sisäisen intohimoisen palon ja aitouden kuin itsessään.

Rakastan tässä biisissä myös Jessen lauluääntä, jonka kanssa hän on alkanut rohkeammin eksperimentoida viime kappaleissa. Äänimaailma, melodia ja tunnelma on taattua Jesseä. Uusi levy ei voi tulla yhtään nopeammin.

i know that you feel what i feel / i can see the stars in your eyes

Olis näköjään pitänyt nimetä tämä postaus jokskin JJJ-teemaiseksi, koska pelkkää Jordania täynnä featuring Joseph ja Jesse. Jos sun nimi alkaa J:llä, on aikamoiset tsänssit että olet lahjakas muusikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti