keskiviikko 13. tammikuuta 2021

Vuoden 2020 lemppareimmat kirppislöydöt.

Alkuvuoden 2020 olin kirppiksellä töissä ja siellä sai oikein eturivin paikan hyviin vaate- ja muihin löytöihin (vaikkei toki kuormasta saanut viedä heti kaikkea). Sitten tuli 'Rona ja sulki kaikki kirppikset (paitsi tietysti nettikirppikset). Mä aloin myydä ekaa kertaa ikinä Zadaassa ja Marketplacessa. Kesän korvilla alkoivat kivijalkaliikkeet heräillä koronahorroksestaan ja päästiin jälleen sekä ostoksille että myyntihommiin, josta tykkään kuitenkin paljon enemmän kuin nettikirppismyynneistä.

Erakkoilusta huolimatta tuli tehtyä aika mukavasti löytöjä viime vuonna. Tässä esittelyssä 15 kappaletta niistä. Hauskasti kävi myös niin, että sain vahingossa mainittua lähestulkoon kaikki Tampereen ja lähiseutujen kirppikset. Eksyipä listaan yksi lappalainenkin kirppis!

All second hand except for earrings.

Musta pitkä villakangastakki 9,50 €, Kirpputori Bueno

Kun löysin tämän, olin uuden ystäväni Lellun kanssa pitemmän kaavan kierroksella Buenossa. Oltiin just puhuttu erilaisista lempparilöydöistä, joita olemme tehneet kirppareilta ja kavereiden vaatevaihtareilta. Mainitsin mun nilkkoihin ulottuvan punaisen Noa Noan takin (josta ei muuten taida olla edes kuvaa täällä blogissa, Instassa kylläkin) ja sanoin, että haluaisin löytää vastaavan pitkän mustana, jotta näyttäisin mahdollisimman dramaattisen tummalta gootittarelta hahmolta. No mikäs sieltä sitten kävelikään vastaan? (Okei, mä kävelin sitä vastaan, en olis ehkä itestään liikkuvaa takkia halunnut ostaa...) Ylläoleva Elisa Fendin takki villa-kashmirsekoitteella varustettuna! Varauduin vähintään 20 euron hintalappuun, mutta meinasin pyllähtää pyllylleni, kun näin, että sehän on VAJAAN KYMPIN. Sehän lennähti pikasovituksen kautta koppaan.

Kuvan asu on korviksia lukuunottamatta tokakäsilöytöjä:

• Sähkönsininen neulepaita 5 € - UPEE Second Hand / Nallu-serkulta (likka kohta vaatettaa mut ihan kokonaan ♥️)
• Mustat sametticulottesit 8 € - Kirpputori Tarina
• Mustavalkoinen neuletuubihuivi 2 € - Kirpputori Swap
• Jossain tuolla tukassa lymyää musta jämäpalasta tehty hiusdonitsi 4 € Tarinasta / korumyyjä Annalta
• Mustat maiharit, well...


Dr. Martens -maiharit 55 €, Zadaa

VIHDOIN. Näitä klassikkomaihareita olen etsinyt ainakin koko viime vuoden! Välillä näin kuinka lähestulkoon nenän edestä on viety oikeankokoisia mustia ja punaisia yksilöitä vaivaisella kympillä tai parilla eri kirppiksiltä. Useimmiten kuitenkin turhauduin siihen kuinka yleistä on myydä Martenseja samalla hinnalla tai vain 5-10 euroa halvemmalla kuin mitä ne maksaisivat uutena. Tätä tapahtuu pääasiassa nettikirppiksillä. Mä ymmärrän toki, jos ostaa Martensit uutena (ovh 189 €) eikä tulekaan niitä käytettyä tai ne ovatkin väärää kokoa ja sit harmittaa, mutta mieluummin palauttakaa ne, jos haluatte koko rahan takaisin. Kuten Kirpputori Buenon sivuillakin lukee hinnoittelusta: "Kun viet sen [vaatteen/kengät/asusteen] kaupasta ulos, arvo putoaa heti käytetyn tuotteen tasolle, vaikka et edes käyttänyt sitä. Jos puserossa on alkuperäinen hintalappu kiinni, saatat saada siitä hyvällä tuurilla noin 50% alkuperäisestä hinnasta." Sama pätee myös verkkokaupasta tilatulle tavaralle. Ainoa poikkeus ovat vintagejutut ja harvinaiset mallit ja tuotteet. </rant over>

Nyt kuitenkin löytyi Zadaasta oikein soveliaaseen hintaan parisen kertaa pidetyt poposet. Näille oli myös ihan oikea tarve, koska mun pari vuotta vanhat Tamarikseni meinas, että ne ei enää viitti pitää vettä erillään mun sukista. Yleisesti ajatellen 55 egee on mun kukkarolle aika iso kertasumma, mutta koska kyseessä oli laadukkaat kengät ja samalla rahalla ei saisi uutena todellakaan kovin hyvälaatuisia kenkiä niin aattelin, että what the heck. Oon haaveillut Martensseista muutenkin niin tämä oli oikein oiva tilaisuus. Vähän ne on isot (koko 41, mun jalkaan menee yleensä 39-40), mutta villasukat täyttää hyvin ja kiikarissa on kevättä ajatellen kunnon pohjalliset.


Ruudullinen miesten takki, Zero Waste Finland ry:n Vaatevaihtarit

Tää oli sarjassamme "Keijo hei, tässä sulle hieno takki!" ja tää onkin viettänyt enemmän aikaa mun päällä. Tämän erittäin hyväkuntoisen takin saimme napata aivan ilmaiseksi ZWF:n vaatevaihtarihäppeningistä. Kannattaa oikeesti poiketa noissa sekä viemässä itselle tarpeettomia vaatteita että katsomassa tarjontaa. Mä vein tonne suurimman osan vaatteista, jotka eivät Buenon myyntijaksolla menneet kaupaksi ja jotka olivat jo kauan pyörineet mulla myynnissä eri kirppiksillä. Ja mekin löydettiin tuolta mulle kiva punamustaraidallinen villatakki, Super Mario -kuvioinen t-paita Keijolle ja hei Makian musta neuletakki!

Tuli muuten vahingossa luotua myös näppärä asu ens keväälle...


Mustavalkoinen Disney Princess -paita 7 €, Radiokirppis

Ne jotka tuntee mut tietää, että rakastan fanivaatteita, jotka ovat hienovaraisia, paitsi jos kyseessä on esim. jokin mun lempparialbuminkansista (a.k.a. Dangerous). En oikein välitä semmosista vaatteista, joissa näkyy selkeästi jonkun laulajan/bändin/näyttelijän/hahmon kasvot kirkuvilla väreillä ja isoilla teksteillä. Ja mä löysin jälleen yhden ihanan paidan: klassisen crew-neck t-paidan, jossa kurkkii lähestulkoon kaikki Disney-prinsessat. Tuutte näkemään tätä paitaa mun päällä varmasti melko usein!


Mustat sametticulottesit 8 €, Kirpputori Tarina

No nämä pöksyt ootte ainakin nähneet muutamaan kertaan! Jos ette täällä blogissa oo panneet merkille niin ainakin Instagramissa. Nää ovat aivan mun lempparihousut syksyllä ja talvella, ja jos on viileä kevät takatalvineen niin menee helposti pitkälle kevääseen. Nää on paitsi siistit ja hienot myös todella mukavat ja sopii oikeastaan kaikkiin mun asuihin, jos en keksi muita housuja. Ollakseen Vero Modan housut nämä ovat todella reilua kokoa, koska nämä ovat L-kokoa ja mulle mahtuu nykyään hyyyyvin harvoin XL:ää pienemmät housut.

Siinä Mulan juttelee kotelon sivulla
hengailevalle Mushulle.

Mulan VHS 1 €, Kirpputori Kodin Kakkonen

Storytime: mulla on ollut Mulan-video lapsesta asti, mutta jossain kohtaa elämää sen kotelo on joko hukkunut tai tuhoutunut Otto-koiron hampaissa. Ihmeellistä on myös se, että mulla ylipäätään oli se Mulan tallella, koska muut piirrettyvideot iskä möi kaiketi kirppiksellä luvaten, että ostetaan tilalle kaikki Disneyt dvd:inä. No, ei ostettu. Varmasti oli tarkoituksena, mutta se vaan jäi eikä me lapset osattu niitä niin vaatiakaan. Ja sitä paitsi aikuisuus ja työnteko on siitä hyviä juttuja, että voi ostaa sitten itelleen niitä dvd:itä, tai no nykyään ne on kai Blu-Ray-hommiks menny.

Anyways, siitä ei oo kovin kauaa, kun viimeksi ihan randomisti mietin, että mistä saisin tolle yhdelle orvolle kasetille kotelon pierastua. Tähän asti se oli viettänyt aikansa semmosessa retrossa VHS-pahvikotelossa #jonneteimuista. Ekaa kertaa koluamassa Kodin Kakkosta ja törmään nostalgisen tuttuun näkyyn: ylläolevaan Mulan-VHS:ään, jota varten kaivoin kassatädille taskun pohjalla pyörineen euron kolikon. Hörähtelin ja hymähtelin löydölle äidin kanssa vielä kauan, kun olimme matkalla takas kotio jälleen yhdeltä onnistuneelta kirppiskierrokselta. Tämä nimittäin löytyi samalla kierroksella kuin Disney-paita. Melko disneyisä kierros siis!

(also kiva ku toi paita on pesun jäljiltä vähä tommone ryppyisä niin se näyttää ihan lakanalta)


Marimekon raidallinen reppu 12 €, Tammelantori

Siellä on taas selkeesti menty raidan perässä! Eräs mukava rouva myi vaatetta ja muuta kivaa Tammelantorilla eräänä kauniina kesäpäivänä ja tää reppu veti mua puoleensa. Se paitsi paljastui Marimekoksi myös 80-luvulta peräisin olevaksi. Vintage + Marimekko = Emilia ostaa. Aivan hurmaava kesäinen bongaus!

Kuvan asu pompulaa ja aurinkolaseja lukuunottamatta tokakäsilöytöjä:

• Keltainen t-paita 2 € - Bueno
• Musta hame 2 € - Radiokirppis
• Vagabondit seuraavasta kohdasta
• Korvikset 4,50 € - Bueno


Vagabond-nahkatennarit 20 €, Facebookin Marketplace

Nämä ovat olleet ehkä kaikista lempparein kenkälöytö. Nämä sujahtivat jalkaan kuin sukat ja ovat niin pehmeää nahkaa etten kestä. Todella mukavat ja kevyet. Olivat olleet tosi mukavalla myyjällä kymmenisen vuotta, mutta ei ollut vain tullut enää pidettyä aikoihin. Varmasti palvelevat muakin yhtä kauan, ja toivottavasti vielä pidempään!

Mä en yleensä uskalla tai viitti tinkiä, mutta tällä kertaa sain tingittyä 5 euroa pois alkuperäisestä pyyntihinnasta. Ei 25 euroa olis varmastikaan ollut paljoa moisista laatupopoista, mutta hyvä mie.


Michael Jackson Dirty Diana- ja Say Say Say -vinyylisinglet 4,50 € ja 1,50 €, Kirpputori Silinteri

Nää on aivan satarosenttisesti mun lemppareimmat musiikkilöydöt! Kun nämä bongasin niin täysin enempiä miettimättä nappasin käteen ja päätin, että nämä lähtee mukaan niinku NYT. Okei, toki aina tarkistan hinnan, mutta tällässeet vinyylisinglet on nykypäivänä supermakeita bongauksia. Mä oon tosi huono arvioimaan ja tietämään, että onko näillä sinänsä arvoa, mutta mulle on henkilökohtaista arvoa, koska Maikkeli ja vinyyli. What a rare and awesome combination!


Ikean valokuvakehys 5 €, Radiokirppis

Tämä kehys ei ollut välttämättä heti lemppariostos, mutta siitä tuli sellainen, kun vihdoin keksin sille käyttöä. Ostin tämän sisustushuumassa pari kuukautta muuttomme jälkeen. Tämä oli myös ihan avaamaton paketti ja muovissa luki "voimistelukuville". Ilmeisesti edellinen omistaja oli suunnitellut laittavansa kehyksiin kuvia rakkaasta harrastuksesta, mutta ei ehkä ollutkaan saanut aikaiseksi tai oli kehitellyt mieluisamman kehyksen. Eipä haittaa minnuu!

Tykkäsin tän kehyksen epäsymmetrisyydestä ja kollaasimaisuudesta. Kuvien sommittelu on suunniteltu tarkkaan etukäteen. Kuvat tilasin kokeiluna LALALAB.-nimisen puhelinsovellun kautta Aken suosituksesta. Kuvat maksoivat toimituksineen 6,20 €. Ajattelin, että jos tämä menee hyvin eikä mun puhelimen kuvat ole aivan kauheeta pikselioksennusta niin tilaan kuvia lisää.

Itse kuvat esittelen tarkemmin lähempää toisessa postauksessa. Stay tuned.


Hanhiemon Iloinen Lipas 2 €, Kirpputori Bueno

Tarinassa töissä ollessani eräs rouvasasiakas bongasi tän ihan mahtavan lorukirjan yhdestä kivasta pöydästä, jossa oli muitakin nostalgisia lastenkirjoja ja leluja ja mitä kaikkee. Innosta kihisten pyysin asiakkaalta luvan selata kirjaa parin sivun verran saadakseni aimo annoksen lapsuutta mielihyväkeskukseeni ja varmistaakseni, että ovatko kirjan supersymppikset piirrokset siellä kuvamuistissa edelleen. Olivathan ne. Samalla tietysti hieman harmitti, etten huomannut kirjaa ensin ja obsessoiduttuani asiasta kyselin äidiltä, että oliko toi kirja meillä vai mummolassa ja jos mummolassa, niin onkohan se siellä vielä.

Noh, muutama kuukausi eteenpäin perustettiin Bueno ja siellä päivänä eräänä tavaraosastolle eksyttyäni katsahdin ekaa pöytää ja Emilia 5 vee kirkaisi jossain tuolla aivojen perukoilla tai rinnakkaisulottuvuudessa. Nopea vilkaisu hintalappuun ja kirja kopsahti koppaan.

Stormtrooper-heijastin Stormtrooper-repussa. #stormtrooperception

Star Wars Stormtrooper-reppu 1,50€, Kirpputori Tarina

Tää oli semmonen, että meinasin eka miehelle ostaa työrepun, koska sellaista hän oli kaipaillut jo jonkin aikaa. Nykyinen kun oli ollut käytössä yli kymmenen vuotta ja vetskarit on hajoamispisteessä ja saumat ratkeamassa. Sitä varten ajattelin löytäneeni superhienon repun Keijolle, josta se varmana tykkäisi. Kotona vasta tajusin, että tässä repussa ei muuten oo yhden yhtä taskua, joita Keijo ehkä tartteis, ja varmaan kuitenkin on meinattu ala-astelaiselle koulurepuksi. Mäkään en muista ainakaan ite tarvinneeni silloin mitään taskuja paitsi ehkä etusivutasku saattoi olla mun Barbie-repussa.

Sitten muutimme Tampereelle ja oma puusauna vaihtui taloyhtiön saunavuoroksi. Curly Girl -metodiin hurahtaneena tarviin niin maan perusteellisen paljon tavaraa yhteen hiuspesuun. Tää reppu on siihen tarkoitukseen just hyvä, koska on semmosta muovia tai ties mitä keinokuitua eikä haittaa mitään, että sinne päätyy kastuneet tuubit ja purtilot. Ne vaan voi heitellä reppuun miten sattuu sekä ennen että jälkeen saunan.

Supercool Stormtrooper-heijastin by NN Design. ♥️ Onnea on omistaa supertaitavia samanmielisiä ystäviä!


Super Mario -pehmo 2 €, Varastotien kirppis (Rovaniemi)

Super Mario -pehmon tarinan olen kertonutkin täällä jo pelihuone-postauksessa, mutta se oli niin hyvä löytö meiän peliluolaan, että pakko vielä kerran hehkuttaa. Hän istuu söpsösti tossa omalla paikallaan kotopuolesta tuttujen vihreiden putkien juurella eikä tarvii yhtään pelätä tulta syökseviä lihansyöjäkasveja.


Wonder Woman -bikinit 8 €, Kirpputori Swap

Viimeisenä muttei todellakaan vähäisempänä: aivan upeat Wonder Woman -uikkarit. Tää setti löytyi täysin käyttämättömänä alkuperäiset hintalaput tallella ja hygieniasuojat omilla paikoillaan. Nää lähti ihan supernopeasti mukaan koppaan ennen kuin joku muu olisi ehtinyt viedä mun nenän edestä.

Mua jännittää jakaa tämä kuva, mutta samaan aikaan näillä bikineillä on taikavoimia aivan kuten sillä upealla sarjakuvasankarittarella, jonka asun designia kunnioittaen nämä bikinit ovat suunniteltu. Mulla nimittäin kaikkoaa kaikki epävarmuus, kehonkuvavääristymät ja itseinhot taivaan tuuliin, kun puen tämän setin päälleni. Mun päässä alkaa soida WW theme song by Rupert Gregson-Williams ja koen pystyväni mihin vaan. Se on aika melekonen tunne se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti