torstai 22. huhtikuuta 2021

Heijastusta ja lämpöä kaukaa galaksien takaa... ja muita DIY-juttuja.

Onnea on lahjakkaat ja anteliaat ystävät, jotka lähettävät kaukaa ihania, rakkaudella käsintehtyjä lahjoja käsinkirjoitettujen kirjeiden saattelemana. Onnea on myös omatekemät korut ja tuunaukset.

In A Galaxy Far, Far Away...

Galaksin mahtavimmat villasukat by A.A.

Joulukuussa rahtasin vaatetta Buenolle myyntiin ja jäin tietysti pienelle kierrokselle sen jälkeen. Yhdessä pöydässä näin jotain niin hienoa: pitkät mustavalkoiset Star Wars -villasukat! Hintaa niillä oli 35 €, joten eivät työn määrään nähden todellakaan olisi kirpaisseet, mutta kun koppa oli jo täynnä tavaraa enkä siksi raaskinut ottaa niitä. Ilmeisesti kuitenkin minun avullani ne menivät kaupaksi, kun joku onnekas näki jakamani IG-stoorin, ole hyvä!

Fast forward 3 months. Rakas pikkusiskoni ja adoptioperunaiseni Ake kertoo lähettäneensä ylläripaketin matkaan kohti Tamperetta ja toisen adoptiotyttöseni saamasta paketista päätellen olin ehkä myös mahdollisesti saamassa villasukat. Hakiessani paketin tunsin sen olevan pehmeä, joten arveluni oli lämpöisen puolella. Ake oli pyytänyt myöskin Keijoa kuvaamaan videon, jossa unboxaan ja reagoin reaaliajassa paketin sisältöön. Vaikka avasin paketin ja tunsin, että siellä oli kuin olikin villasukat niin silti mun pää räjähti ja kirkaisin kun vedin sukat ulos paketista. NE OLIVAT JUURI NUO YLLÄOLEVAT STAR WARS -SUKAT! Mukana oli myös ehkä mösöin kirje. ÄÄÄÄÄ.

Akea oli jäänyt harmittamaan, kun en ollut saanut niitä joulukuisia sukkia, joten hän otti kutimet kauniisiin kätösiin ja neuloi mulle nuo galaksin mahtavimmat sukat. En vaan k e s t ä . Nyt alkaa olla jo liian lämmin villasukille, mutta mä käytin noita ihan joka päivä maaliskuun pahimman kylmyyden ajan ja tulen käyttämään ajan hämärään asti.

Galaksin mahtavin Stormtrooper-heijastin by N.N.

Star Wars -teemalla jatketaan! Tätä galaksin mahtavinta heijastinta esittelin jo tammikuussa lempparikirppislöytöjen yhteydessä. Rakkahin Nooramme lähetti näitä 3 kpl myöskin ihanan saatekirjeen kera. Kiinnitin heijastimen cooliin pitkään lempparivillakangastakkiini ja kuljin kaupoilla ihan polleena uniikkia heijastintani esitellen. Tai no, kahden heijastimen lisäksi uniikkia. Galaktinen kiitos Nooralle!

(Star Wars -toppi on kirppislöytö Buenosta.)

Mamba Mentality

Denim jacket 10€ - Radiokirppis / Earrings 4,50€ - Bueno

Sain tämän Lakers-kangasmerkin iskältä yli 10 vuotta sitten, kun ostin ekat tennarini Ellokselta ja serkut olivat hankkineet erivärisiä kengännauhoja, joista valkkasin itselleni keltaiset jäljitelläkseni Lakersin värejä. Mä en oikeestaan oo ollut ns. aito fani, mutta Lakers-fanien ympäröimänä sitä väkisinkin tuli tietooni viimeisimpien pelien tilastot ja mestaruudet ja muut kommervenkit. En muista antoiko iskä tämän merkin mulle vai löysinkö jostain muistobokseja kaivellessani, mutta liimasin merkin toiseen kenkään ja tallasin katuja ylpeänä ekoilla ja vieläpä tuunatuilla tennareillani.

Tästä klikkaamalla pääset katsomaan millaiset tennarini olivat. Voi kuinka muistot tulvivatkaan. Rest in peace, my faves.

Fast forward 10+ years. Mun tuunaamaton tennarini oli mennyt aikoja sitten rikki ja roskiin, ja tuunattu tennarini pyöri milloin sisustusesineenä ja milloin varastokopperon uumenissa Ikea-kassin syövereissä. Yksi päivä katseeni osui vaatehuoneen hyllyllä nököttävään yksinäiseen tossuun ja päätin, että nyt on aika. Irrottelin merkin varovasti irti tennarista, heitin tennarini tunteettomasti kierrätykseen ja merkin pesuun odottamaan seuraavaa kohdetta.

Tuunailin ja värkkäsin yksi sunnuntai vähän kaikkea ja mietin Lakers-merkkiä. Sitten välähti: sen hetken oltuani ompelijakoulussa tutkin tämän hetken trendejä, ja yksi niistä oli suuret vintagetakit ja niiden tuunaus. Tämän yhtäkkiä päähäni pälkähtäessä tuumasin, että mähän ompelen parilla tikillä Lakers-merkin kiinni yhteen kirppikseltä bongattuun farkkutakkiin, johon se voisi sopia ku nenä päähän! Ja kuten kuvasta  näkeekin, se sopii.

Viime lauantaina oli jo eka farkkutakkipäivä. Pääsen kohta esittelemään mun supermakeeta Lakers-takkia!

Love Me Some Recycled Leather Earrings


Se oli inspiraatiota ensisilmäyksellä. Kävin Nextiilissä ekaa kertaa ja näin nahkapalalaarissa nämä yksinäiset nahkahapsutupsut. Sain vision samantien.

Musta neulemekko 4€ - Bueno

Välirenkaita mulla oli jo entuudestaan varaosina vanhasta korusta ja Helmikaupasta tilattuja korviskoukkuja. Leikkasin nahkatupsuista "narut" pois, tein katkenneella huovutusneulalla reiät nahkatupsujen saumakohtaan, tungin välirenkaat rei'istä läpi, korviskoukut perässä ja taivuttelin korupihdeillä välirenkaat mahdollisimman kiinni.

Ongelmitta korujen teko ei sujunut, mutta ai hitsivie se oli i h a n a a . Joskus oon mennyt mokomana toteamaan, että en tykkää näpertämisestä, mutta kyllä se onkin osoittautunut aika hyväksi (ja halvaksi) terapiaksi meikäläiselle. Tarkoituksena olisi tehdä koruja lisää ja varsinkin kierrätysmateriaaleiden hyödyntäminen kiehtoo mua todella paljon. Mitään uuttahan siinä varsinaisesti ei ole, mutta kun tämmöisillä yksittäisillä löydöillä mennään niin korut ovat taatusti uniikkeja!

Huivi 2€ - Varastotien kirppis (ROI) / T-paita 4€ - Bueno

Näitä korviksia varten tilasin nuo välirenkaat Helmikaupasta ja nahkaosat ovat ylläolevien tupsujen varret, jotka leikkelin kolmeen samanpituiseen osaan ja pujottelin renkaaseen. Keijo sanoi, että nää näyttää ihan lakritsikorviksilta. Annoin nämä äidille lahjaksi hetken mietittyäni, että pidänkö itselläni vai annanko eteenpäin. Piilotin nämä äidin Oriflame-tilaukseen yllärinä ja hänhän yllättyi iloisesti!

Pitsiunelmat vm. 2019.

Sekin herättää kysymyksen, että miten korujen tekijät pystyy luopumaan uniikeista yksilöistään?

Mua kiinnostaa aina milloin mikäkin luova homma ja tällä hetkellä se on tää korujen tekeminen. Olen tehnyt kahdet korvikset itelleni ja haluaisin tehdä lisää vaikkapa ihan myyntiin asti. Myös hiusdonitsien teko luonnistuu ja kiinnostaisi tehdä niitäkin lisää. Mutta miten mä luovun uniikeista kappaleista? En mitenkään, mutta joskus voi tulla se kerta, kun on vaan pakko.

Sen ainakin tiedän, että rakastan luoda jotain omaa ja kykyä siihen näemmä on. Voi kun tämän olisi tiennyt vaikkapa 10 vuotta sitten. Kuten yksi kliseinen lempparisanontani kuuluu: parempi myöhään kuin ei milloinkaan.


Mun piti saada tähän vielä yhdet korvikset esille, mutta en ole saanut tilattua tarvittavia osia siihen, joten se meneepi toiseen kertaan!

(Kaikki kuvissa näkyvät vaatteet ja korut second handia/itsetehty.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti