torstai 9. heinäkuuta 2020

Kotona koronan aikaan.

Hämeensilta-kappa Vallilan verkkokaupan alesta.

Kun koti alkaa pikkuhiljaa tuntua kodilta. Se on aika kutkuttava tunne se.

Death Star -lamppu Ikeasta.

Neliöt pienenivät viidelläkymmenellä aiemmasta. Keraaminen liesi vaihtui tavalliseen. Vessanlattiat ovat kylmät ja suihkussakäynti on inhottavaa paitsi kesällä. Keittiön kaappien kahvat ovat tylsät muoviset, mutta sentään valkoiset eikä kamalat puisenväriset. Lokit kirkuu ulkona, vaikkei asuta lähelläkään vettä ja parveke rapistuu silmissä.

Tarrakirjoitin Clas Ohlsonilta. Mies on ostanut purkit aikoinaan Stockmannilta.

Kaikesta huolimatta tämä paikka alkaa tuntua kodilta. Paljon turhaa roinaa ja tavaraa on saatu pois jaloista ja samalla mieli on keventynyt paljon. Lähimpään kauppaan on noin 200 metriä ja keskustakin on ihan kävelymatkan päässä. Parvekkeenkin saa taatusti kivemmaksi ja viihtyisämmäksi matolla, tuoleilla ja kukilla.

Matto 15 € Marketplacesta. Kaappi ja verhot saatu.

Tämän kaapin kuljettaminen osissa varastosta meiän kämppään ja sen kokoaminen oli yks saakelin työmaa, mutta mun mielestä täysin worth it. Se on tosi tyylikäs ja SIINÄ ON LIIKETUNNISTINVALOT. Toki mulla on myös rekki ton kaapin vieressä, jossa on esillä pääasiassa kirppislöytöjä ja lempparivaatteita. Punainen pyöreä matto oli ihana löytö Face-kirppikseltä ja vaaleanharmaat pimennysverhot on saatu porukoilta.

Verhot 10 € Swapista. Ruudullinen huopa sekä punainen
ja raidallinen tyyny Ikeasta. Loput second handia.

Edellisessä kodissa asuessani haaveilin valkoisista seinistä ja mustavalkoisesta sisustuksesta punaisilla tehosteväreillä. Meillä kun oli ruskeaa ja beigeä kaikkialla, ja sen sekaan sitten yritin epätoivoisesti tunkea edellämainittuja elementtejä. Se ei tuntunut ikinä oikealta enkä ollut täysin tyytyväinen meidän sisustukseen koko viitenä vuotena, kun siellä asuimme. Nyt kun seinät ovat valkoiset eikä ruskea enää ole dominoiva väri, mieleni on paljon levollisempi. Kaikki näyttää hyvältä ja tätä nykyä pystyn hyväksymään häivähdyksen lämpimiä sävyjä meidän sisustuksessa. Ne pehmentävät mustavalkoisen kovuutta hieman. Beigen sohvan ja nojatuolin vielä kun saisi vaihdettua mustiin tai harmaisiin, mun sielu voisi levätä ihan kunnolla.

(Toki jos olisin sinkku, mun kämppä olis maisemaltaan niin kova ja graafinen kuin mun sielu sietäisi. Se on sitten eri ulottuvuutta ja aikajanaa se.)

Vanhan kattotuulettimen siivekkeet maalattu askartelulakalla.

Ennen tämä kattotuuletin möllötti lähes toimettomana takkahuoneessa. Nyt se on tuonut paljon helpotusta kesäkuumalla ja tän alla on myös kiva kuivatella suihkun jälkeen. Ja siivekkeiden maalaus toi kivaa piristystä vanhanaikaiseen lookkiin!

Se on jännä miten pienetkin asiat tekevät niin paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti