maanantai 2. joulukuuta 2013

Musical frissons part 8.

Hei vaan hei! Yritän tässä epätoivoisesti lykätä Doctor Whon viisikymppisistä kirjoittamista tuonnemmaksi (mun täytyy kattoo se jakso toisen kerran, muuten ei tuu kesää!) rustaamalla pitkästä aikaa kunnon musiikkitykitystä! En jaksanut keksiä luovaa otsikkoa, joten laskin ja tää on virallisesti osa 8.

Retorinen kysymys: mitä ihmettä mun musamaulle on tapahtunut?

Well... Avicii happened. Ja Vain Elämää, Satin Circus (eka albumi, TULE JO), Spice Girls (kyllä) & The Fray, vain nimetäkseni muutamia. Olly Murs ja Dream Theater olis seuraavina tutustumisvuorossa! Now playing: Olly Murs - Troublemaker.

Eksyin kuuntelemaan Aviciita erään nimeltämainitsemattoman Satin Circuksen Spotify-soittolistojen kautta. Se on musta rehellisesti sanottuna niin perus DJ-huttua, ku mikään on, mutta silti OI, niin loistavaa. Lähinnä noi akustisten juttujen yhdistäminen dj-biitteihin iskee ja tykkään biisien laulajista. Hey Brother ja You Make Me soi jonkin aikaa repeatilla eikä muita biisejä yksinkertaisesti ollut. Tosin ei oo kyllä kovinkaan kaukana totaalinen kyllästyminen...



Tää on mun oma soittolista, joten siksi siellä on myös edelliskauden biisejä.

Vain Elämää. Sen nimenhän pitäs olla Vain Erinomaisuutta, right? Ilkka Alanko, Juha Tapio, Anna Abreu, Pauli Hanhiniemi ja JOPA (aiemmin mielestäni huono) JUKKA POIKA ponkas mun VE-suosikeiksi. MITÄ IHMETTÄ? Lautalla on niin täydellinen sovitus, ettei riitä edes sanat kuvaamaan. Jos joku väittää muuta niin YOUR ARGUMENT IS INVALID. Laura Närhi ja Maarittikin oli hyviä, esim. Maaritin koskettava tulkinta biisistä Siskoni pakotti kaivaan nenäliinat esille ja Lauran Tie Ajatuksiin -sovitus on huumaavan hyvä.

Anna Abreun Poplaulajan Vapaapäivä ja Valehtelisin Jos Väittäisin on ihanan pirteitä versioita ja Mä Annan Sut Pois todella kaunis tulkinta. Pauli Hanhiniemen symppis sovitus Anna Abreun End Of Lovesta yllätti positiivisesti ja tykkäilen ihan kympillä Paulin Kuutamolla (Se Ei Mee Pois) -versiosta. Juha Tapio yllätti täysin olemalla ajoittain vauhdikas ja räväkkä esiintyjä, mää kun olin pitänyt häntä aina hartaana rakkauslaulujen tulkitsijana. Luulin väärin. Rakastuin täysin Ilkan ja Juhan viimeisen päivän duettoon! Josta pääsemmekin aah niin ihanaan ja karismaattiseen ILKKA ALANKOON. Mää oon aina salaa tykännyt siitä, mutta pakkohan se oli heti ekan jakson aikana päästää salainen ihastus valloilleen! Huipputyyppi ja huipumpi esiintyjä, not to mention huipuista huipuin ÄÄNI. Mitä korvakarkkia. ♥ Kun Ilkka piti omaa puhettaan Annalle ja sanoi "mun stereot ei soita rakkauslauluja", mää KUOLIN ONNESTA. Koska hei, mun henkilökohtainen lempparibiisi Annalta + Suomen yks parhaimmista mieslaulajista = THE FEELS. ♥ Esityshän oli MMMAHTAVUUTTA. Neito ja Ylioppilas & Äiti Pojastaan Pappia Toivoi. KYLLÄ.

Spice Girls. Siis kyllä. Viimeksi kuuntelin melkein jokaisen ysärillä eläneen tytön suosikkibändiä tosissani tosifanina vuonna 2000. No joke. Mutta kun YLE Teemalla tuli joku ikivanha haastattelu ja dokumentti melkein peräkanaa, niin deja vu-kylmänväreitähän siinä koettiin. Ei muuta kun Spotifyyn playlisteille kaikki 3 albumia ja vuonna nakki ostetut levyt soimaan sterkkoihin! Tosin koska ne levyt on 10+ vuotta vanhoja enkä typeränä lapsena osannut pitää oikeanlaista huolta levyistä, niin ne on pelkkää naarmua toisen perään ja levyn loppupuoli on sitten pelkkää hyppimistä. Not cool. Pikkutyttösenä en tykännyt yhtään Viva Foreverista enkä Goodbyestä saati Mamasta, koska "lol mitä nyyhkimistä". Nyt kaikki 3 biisiä on instant favoritteja. Kyllä se niin menee, että kun on tarpeeks kulunut aikaa ja on ylitetty se vaihe, jossa on noloa kuunnella "jotai Spaissareita ja Bäkkäreitä", ne vanhat lempparibiisit kuulostaa taas huisin hyviltä. Nyt on pahimmat deja vu chillsit hälvenneet, mutta halusin kuitenkin tunnustaa tykkääväni edelleen legendaarisista Maustetytöistä.




The Fray on täysin uusi tuttavuus. Eka biisi, jonka kuulin The Frayltä, oli Kanye Westin Heartless -biisistä väsätty coveri. Ame tiesi tarkalleen mitä teki, kun aloitti hieman tutummalla ja mun olis helpompi lähestyä uutta bändiä. And I'm so sorry Kanye my homie, mutta The Frayn versio vei tän erän. How To Save a Life on varmasti tuttu kaikille vähääkään radiota kuunnelleille. Itekin tunnistin sen viimeistään kertsin kohilla. Mää oon kuunnellut kaikki The Frayn albumit läpi, mutta syvemmin oon tutustunut ekaan albumiin, eli How To Save a Lifeen. Nimikkobiisi, She Is, Look After You, Vienna, Little House, Trust Me. All dem awesome, touching and extremely beautiful songs. Mutta siis koko potin vie Hundred, joka on aivan uskomaton. Jokin siinä biisissä iskee ja laukasee jo valmiiksi herkän olon vallitessa kokonaisen vesiputouksen mun kyynelkanavista. Bändin laulaja-pianisti Isaac Sladella on ihana, omintakeinen tyyli laulaa. VOI SENTÄÄN.



Perjantaina Adam Tensta jakoi Facebookissa uusimman biisinsä tai tarkemmin sanottuna Ebba Grön-coverinsa Vad Ska Du Bli?. 16-vuotias Nebay Meles toimii fiittaajana, ja hänen räppäämänsä kertsi on aivan mahtava. Vaikka mää en ollutkaan ihan satanen hänen iästään, niin kutsun häntä Ruotsin Noah Kiniksi, koska heidän äänensä ovat melko samankaltaiset.

Itse biisistä. I AM TOTALLY HOOKED. Nyt oon kuunnellu tota Olly Murssia (hänet sisällytän varmasti seuraavaan MF-postaukseen ♥ #uusimusiikkirakkaus) niin en voi enää sanoa näin, mutta toissapäivänä oli semmonen fiilis, ettei muita biisejä ole olemassakaan. Mää en puhu ruotsia, mutta ymmärrän sitä luettuna ja jotenkuten kuultunakin, ja osaan kirjoittaa sitä, jos vaan jaksaa odottaa ruotsinkielistä viestiä/tekstiä multa semmoset 100 vuotta, kun ensin käännän sana kerrallaan Google Translatorin avulla. MUTTA KYLLÄ, se oli parikolme kuuntelukertaa ja ainakin kertsin osalta oli koodi murrettu! Adamin osuudet ovat vielä hieman hämärän peitossa, mutta hyvin vähän. Tärkeintä (ainakin mulle) on, että ymmärrän biisin suurimmaksi osaksi!

Sunnuntaiyönä tweettasin ja aamupäivällä tapahtui oikein kiva asia.


Itse artisti retweettasi! Underbart! Thanks Adam Tensta, I love you too. ♥ (No okei, mää on päässyt halaamaan Adamia keikan jälkeen, mutta ku TÄÄ ON AJANKOHTASIN JUTTU!)



"Vad ska du bli när du blir stor, mannen?" frågar Nebay. Jag önskar att jag visste. Kanske någon dag...

Tajusin toissapäivänä, että haluaisin oikeesti oppia puhumaan ruotsia paremmin! Mistähän lienee moinen innostus... I wouldn't know.

Kuunneltuani aikani Vad Ska Du Blita (perjantaina kuuntelin ainoastaan kerran ja jouduin hieman sulattelemaan, mutta lauantaina kuuntelin valehtelematta yli 20 kertaa, joista 10 putkeen), eksyin kuuntelemaan melkosen jänskiä kappaleita, joissa myös herra Adam Taal on mukana, mutta fiittaajan muodossa.





Needless to say that I'M HOOKED. I'M SO FREAKIN HOOKED.


Näin loppuun on vielä aivan todella pakkopakkoPAKKO rustata erityismaininta biisistä, jonka ovat tehneet artistit, joiden musiikkia en muuten kuuntele...



... mutta kun HURTS. Tai no Adam Andersonia ei tuossa näy valitettavasti, MUTTA THEOHAN SE SIELLÄ. Liian ihana ja kaunis Theo laulamassa liian ihanalla kauniilla äänellään. Pakko sanoa, että Theon täydellinen ääni istuu todella upeasti tämänkaltaiseen musiikkiin!

4 kommenttia:

  1. Hei spaissarit on ihan parhautta<3 mä aina välillä popitan niitä :D

    VastaaPoista
  2. 49 min päästä tulee bäkkärin liput myyntiin - meitsi aikoo olla haukkana :D

    VastaaPoista
  3. Aah kyllä! ♥ Ne on kyllä legendaarisia!

    VastaaPoista
  4. ^ Edellisen kommentin piti mennä Iiralle, mutta kone vammas. -.- Suskille: Siinä toinen legenda! Jopa meiän isäpappa ja 18 vee serkkupoika olis halunnut mennä kattoon Bäkkäreitä livenä! Awws :D

    VastaaPoista