torstai 2. toukokuuta 2019

Upee päivä.

Who made my clothes? #fashionrevolution

Lauantaina 13.4.2019 oli ihkaensimmäinen UPEE Second Hand -tapahtuma Tampere-talolla! Bongasin tapahtuman sattumalta Uhana Designin IG-stoorista ja ajattelin ensin, että kyseessä on erilaisten suomalaisten design-merkkien yhteinen tapahtuma. Pistin samantien viestiä Didille ja kysyin lähtiskö hän miun mukaan kattelemaan ja shoppailemaan eettisesti ja hän pisti ilmoittaen, että hän on juontamassa UPEEssa! Mikä yhteensattuma!

UPEEn sivuja selatessani huomasin, että sinne voi mennä itsekin myymään. Samassa mieleeni pläjähti kaikki ne varastossa kummittelevat Ikea-kassit täynnä pieneksi jääneitä ja käyttämättömiä paitoja, housuja, takkeja ja mekkoja. Pohdin asiaa yön yli ja niin seuraavana aamuna sisäinen Marie Kondoni heräsi. Nykäisin Emua hihasta ja pistettiin varaten yhteinen myyntipöytä.

V a l m i s t e l u t

our price tags, clothes for sale and late night preparations feat. cookies

Sitten kuulkaa lähti. Ikea-kassien rahtaaminen sisälle, vaatteiden lajittelu kirppismyyntiin ja lahjoitukseen ja viimeiset epätoivosovitukset. Hinnoittelu, lappujen askartelu ja laputtelu. Tämä on se kirppismyynnin ärsyttävin vaihe. Mut oli se sen arvoista ja fiilattin ihan kybällä Emun taiteilemia hintalappuja.

Psst. Kollaasin keskiosan vaatteista ei mennyt kaupaksi tuo ihana mekko ja toinen raidallisista sifonkitopeista. Jos kiinnostelee, niin pistä kommenttia postaukseen tai DM:ää Instassa! Aion myös jatkaa myymistä Bonuskirppiksellä, kunhan saan varattua pöydän. Ilmoittelen asiasta heti täällä blogissa ja Instagramissa!


U P E E  S e c o n d  H a n d

one of my fave sales spots: 90s vintage and marimekko realness
Kello löi 10 ja heti paukahti tusinoittain ihmisiä paikalle katselemaan ja ihmettelemään. Suurin osa meni suoraan (oletettavasti) Uhanan ja muiden ihanien merkkien ja yritysten pisteille sekä kuuntelemaan Weecos Stagen luentoja kestävästä muodista. Vähän ajan päästä ihmiset uskaltautuivat tavan myyjien kuten meikätyttöjen kirppispöydän ja rekin ääreen penkomaan ja hypistelemään.

OUR SPOT WOOP WOOP!
Parasta myyntipäivässä oli se, että Didi oli juontajan ominaisuudessa vedellyt vähän naruista ja saanut mun ja Emun naapuripöytään mun tädin ja serkut! Didi itse ei valitettavasti päässyt paikalle kovan flunssan takia eikä päässyt myöskään Zane, mutta kaikki muut pääsi paikalle. Meillä oli niin hauskat hulinat koko päivän ja samalla saimme toisiltamme apua, tukea ja turvaa kaiken hyörinän keskellä.

Myös toinen myyjänaapurimme oli oikein mukava ja ystävällinen rouva, jonka kanssa juteltiin aina välillä niitä näitä. Hän myös lahjoitti meille henkareita, kun ei itse kaikkia tarvinnut ja sitä mukaa kun sai omaa tavaraa myydyksi.

the bestest neighbour and also the bestest cousin 
Jos jotain tästä ensimmäisestä kerrasta opin niin kannattaa valmistautua tulostamalla erilaisia A4-papereilla. Eräässä pöydässä luki fiksusti, että "tarjoa rohkeasti". Huomasin itsekin, että monet eivät uskalla tai osaa tinkiä ja me taas ei olla ajatustenlukijoita eikä tietenkään viititty mainostaa jokaiselle erikseen, että "hei saa tinkiä vapaasti". Myös jonkinlainen lappu siitä, minkäkokoisia vaatteita on myynnissä, on hyvä olla esillä. Ehkä myös hintahaarukastakin.

Nyt en enää muista montako Ikea-kassia mulla täällä kotona kaikkiaan oli (terveisin ex-shoppailuaddikti), mutta niistä 2-4 on menossa lahjoitukseen tai en kokenut niissä olevien vaatteiden olevan sen arvoisia, että olisin tuonut UPEEseen myyntiin. UPEEseen raahasin yhteensä 3 täyttä Ikea-kassia, joista yhdessä oli pelkästään kenkiä ja yhdessä kassissa oli myös mun porukoiden ja veljen vaatteita. Takaisin kotiin tuli kaksi kassia eli sain yhden kokonaisen kassillisen tavaraa myytyä! Se näkyi myös saatujen eurojen kokonaismäärässä. Oli siis kaikin puolin menestyksekäs myyntipäivä!

L ö y d ö t

#tekstiilikaksoset #jokapoikabest
Parhaat löydöthän tuli tehtyä heti tapahtuman alettua: Marimekon Jokapoika-paidat löytyi vain kybällä kappale! Emu bongasi aiemmassakin kuvassa näkyvän myyntipisteen pursuavan kunnon ysärivintagea (Kappa, Nike, Adidas, Hard Rock Cafe-farkkutakki jne.) ja Marimekkoa, mm. nämä Jokapoika-paidat. Emu ampaisi katselemaan valikoimia ja tuli takaisin paidan kanssa. Olisin itse halunnut myös mennä, mutta en raaskinut, koska oletin Marimekkojen maksavan paljon. Kun Emu sanoi, että niitä on siellä kympin kappale ja vieläpä mun koossa, nappasin meleko nopeesti rahaa vaihtokassasta, kävin pikasovituksessa ja paita lähti mukaan. Paidasta tuli heti vaatekaappini kulmakivi. Edelleen haaveilen mustavalkoisesta yksilöstä, mutta tää harmaa on ihan supermakee! ♥

Mun paita on alkuperäinen Jokapoika ja Emun valitsema paita on Mika Piiraisen designia. Ainoa ero on harmaan sävyssä (mulla vaaleampi ja rusehtavampi ja Emulla tummempi ja sinisempi) ja paidan materiaaleissa. Hieman jäi harmittamaan, etten katsellut sen tarkemmin pöydässä olleita Tasaraitoja, koska nyt haaveilen sellaisesta ainakin t-paitana.

Jotain muutakin jännää tapahtui, kun asetin Jokapojan vaatekaappini rekkiin muiden kuteideni seuraan. Yhtäkkiä kaikki muutkin vaatteet näyttivät taas oikein hyviltä ja rauhaisa "mulla on oikeesti aika kivoja vaatteita" -tunne pyyhkäisi lävitseni. Okei oon mää aina tykännyt mun vaatteista (well duh, olen ne kuitenkin ostanut joskus), mutta silti olen kokenut liian paljon vaatekriisejä. Myös vaatteiden konmaritus ja myyminen sekä uusi minimalistinen "yksinkertaisuus on kaunista"-asenteeni on rauhoittanut ja tasoittanut mieltä todella paljon. Nyt vaatekaappini on kuosissa.


Jokapoikien jälkeen ei ehditty enää juuri ollenkaan poistumaan pisteiltämme sillä tasainen kuhina kävi lähes koko sen 6 tuntia, jonka tuolla tapahtumassa olimme myymässä. Vasta iltapäivällä irtauduimme vuorollamme Uhanan pisteelle. Emu osti sieltä nuo aivan ihanat Aztecit ja minä ostin vitosella kappale nuo Ruusu-napit. Ostin myös Uhanan ihanan myyjän omista kirppistavaroista vitosella jälleen Marimekon TASKULLISEN kynähameen. Se olikin mulle hieman lyhyt, mutta Emulle just sopiva. Ei yhtään huono ostos sekään!

aesthetics™
Luotimme siis second hand-ostoksissa määrän sijasta laatuun. Se on periaate, jota mielelläni kannatan elämässä.

uhana & marimekko, two of my favourite brands
UPEE oli kaikin puolin erittäin onnistunut tapahtuma ja haluan ehdottomasti olla mukana taas syksyn UPEEssa! En tiedä onko minulla enää silloin paljoa vaatteita, joita laittaa myyntiin, mutta ainakin olen muuten taatusti hengailemassa ja heilumassa siellä!

KIITOS UPEE JA ENSI SYKSYYN! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti