sunnuntai 17. helmikuuta 2013

I am Lokilia of Midgard.

Terminaattori. Mrs. Lovett. Merirosvo. Black Swan. Prinsessoja. Cruella de Vil. Eläimiä. Pukumiehiä. Enemmän ja vähemmän tutut elokuvahahmot heräsivät hetkeksi eloon 14.2.2013.

Kaupallinen sydänfiguurikarkkisuklaasiirappipäivä oli myös kaikkien Suomen abien penkkaripäivä! Meidän lukion teema oli siis elokuvat, jota en voinut vahingossakaan missään vaiheessa paljastaa, koska tätä blogia hetkenkään lukenut olisi tiennyt heti, mikä mun hahmo olisi. Halusin pitää sen yllätyksenä viimeiseen asti.

Yeah, you guessed it. Which else would've been better character for a fangirl like me than the gorgeous Loki Laufeyson?



Aluksi teemojen vaihdellessa kasariteemasta mielisairaalaan olin aikeissa pukeutua Michael Jacksoniksi without a doubt. Kun teema vihdoin pitkällisen taistelun jälkeen päätyi leffoihin, niin emmin hetken, että olisko Loki sit hyvä idea. Miten mä saisin asun kasaan ilman sen suurempia kuluja, mistä mä saan pitkän mustan ja mielellään nahkaisen takin, jotain vihreetä ja mitämissähäh.


Ressasin täysin turhaan.

Nahkatakki löytyi kuin tilauksesta Radiokirppikseltä, vihreät liepeet ja käsijutut askarteli rakas äitini Eurokankaasta löydetyistä täydellisistä kangaslöydöistä. Kengät ja housut oli jo omasta takaa ja kultakoru löytyi Glitterin alesta. Vyö kokoa 105 löytyi KappAhlista ja siihen ommeltu niittikaulus on bongattu Ginan alesta. Ylvään rintapanssarin taiteili luova ja taitava ystäväiseni Elsa, ja kyllä, with nothing but black duct tape! Kaunis kiitos molemmille hoviompelijoille! ♥


Not to worry, nahkatakin liepeitä ei pilattu, vaan osiot on ommeltu vain reunoista kiinni ja ne saa helposti leikattua pois. Tosin oishan se vitsin lystikästä painella keskustassa huomiota herättävät vihreekultaglitteriliepeet takissa! Noi käsijutut on ommeltu samalla tavoin kiinni. Liepeiden reunojen kultaglitterit on luotu H&M:n halpiskynsilakalla, jota käytin myös kynsiini vihreän lakan kera loppusilauksen muodossa.


Ennen penkkaripäivää mentiin Elsan ja Elinan kanssa Teijalle yöksi pitään vähä etkojentapasia. Kateltiin Tarzan 2 ja Mulan possuiltiin ja Elsa ninjaili videokameran kanssa saaden talteen meiän tolloiluja. Elsalla oli mukana ihana pinkki peruukki, enkä voinut vastustaa kiusausta!



Miten ois?
Yöllä mä en saanut unta kuin parisen tuntia, ja tein vielä oman henk. koht. ennätyksen aamuheräämisessä, kun heräsin varttia ennen herätyskelloo klo 6.10. Pelkäsin hieman, että miten selviydyn penkkareista ilman että väsymys painaisi.


Meistä neljästä muotoutui vähitellen erikoinen nelikko: 




May I present to you: Loki the rightful king of Asgard, Candyman, Sweeney Todd's accomplice Mrs. Lovett and Terminator!

Aamu alkoi kahdeksalta ja ekat puoltoista tuntia meni valmistautumisen ja valokuvailujen parissa. Tai no muut valmistautui, me oltiin saatu ittemme kutakuinkin valmiiks jo Teijalla.


Tässä lisää kavereideni toinen toistaan upeasti toteutettuja asuja!

Abishow'ssa kerrottiin muistoja lukioajoilta ja palkittiin vuoden ykkösiä ja kakkosia, teemoina mm. vuoden urheilija, fashion, tervakeuhko, kaunotar ja lusmu. Lopuksi pistettiin pystyyn opettajatietovisa, jota varten muutamat abit näyttelivät 6-7 opettajaa. Kisaa varten otettiin 10 vapaaehtoista, 5 opea ja 5 oppilasta 1.-2. luokilta, ja se joukkue, joka piti eniten meteliä sai arvata, kuka opettaja oli kyseessä. Ja tietysti opettajat veivät voiton!

Abishow'n jälkeen abit saivat kierrellä luokissa häiritsemässä oppitunteja. Kuulin, että jotkut olivat menneet pitämään oppituntia sen aikaa, kun opettaja poistui hetkeksi aikaa. Me ei häiritty ovelle koputtamisia ja valojen sammuttamista pahemmin.


Matikanluokka oli sopivasti tyhjillään ja sormet syyhys mennä kirjottamaan liitutaululle jotain lokimaista tekstiä. Kuvassa pinkkitukkainen Elsa kirjottelee Titanicista (?) tuttua siteerausta. Samaisen luokan pulpetit ja tuolit kaadettiin ja käännettiin ylösalaisin, ja mä siirsin kelloa tunnilla eteenpäin ja aseteltiin kello väärinpäin jesarilla.



Nii arvaatko kuka? :D


"Now if you'll excuse me, I have to destroy Jotunheim."



Klo 11 maissa oli määrä tanssia ruokalassa yllätyksenä jotain randomia the one and only MJ:n Thrillerin tahdissa. Me oltiin sillä hetkellä kirjastossa ottamassa kuvia eikä viitsitty mennä ruokalaan (eikä kuulemma kukaan muukaan), mutta koska mun tanssijalka ei jättänyt mua rauhaan, niin pakkohan mun oli tanssia Thriller-kuviot vaikka soolona. Omaksi yllätykseksi unohdin kokonaan että missä järjestyksessä liikkeet tulivat, ja sekoilin ja hämmennyin muutenkin, koska Elsa kuvas koko roskan, mun asu oli niin raskas tanssia varten ja välillä kirjastoon ilmaantui väkeä kattomaan mun touhuja. Toisaalta oon sitä mieltä että I REGRET NOTHING, koska Thrilleriä on aina ilo tanssia, mutta taas en pahastuisi, jos se video vahingossa tuhoutuisi, eikä kukaan koskaan saa nähdä sitä.


Puolen tunnin päästä piti siirtyä ulos ja lastautua pikkuhiljaa rekkoihin. Niitä oli 2 kappaletta ja julisteita 5. Ja oon ylpeä siitä, kuinka hienot julisteet meillä oli! Kiitos kuuluu meiän koulun kuvistaitureille. Habitti-julisteesta en saanut otettua kuvaa, mutta muista kokosin kollaasin:



The Abiturients-kuva © Hervannan sanomat, koska oman kameran otos oli melko sumea. Julisteiden tekijät, jos eksytte lukemaan tätä ja haluatte krediittejä, niin pyyntöä kommenttiboksiin, kiits!


The Abiturients- ja Vuonna 13-julisteet ovat mukana Moro-lehden penkkarijulistekisassa. Jos tykästyit, niin käväse ihmeessä äänestämässä!

Itse penkkariajelu oli mahtavuutta! Vaikka naama ja sormet jäätyivät ja matkalla koululle tuntui, ettei mulla oo enää varpaita, niin olo oli todella hieno ja samalla todella epätodellinen. Piti koko matkan hokea itelleni ja kavereille, että hei me oikeesti ollaan täällä. Huudettiin "Teklua" ja tuuleteltiin, vilkutettiin ihmisille niin iloisina ja heiteltiin karkkeja muovipusseja auki piteleville lapsille ja nuorille. Kaikilla oli hyvä meno ja se oli tärkeintä. Karkit tosin loppuivat kesken ja osa lensi kuralätäköihin, ja aloin väsyä loppumetreillä, mutta se ei menoa haitannut. Myös tieto siitä, ettei tää vielä ohi ole (ts. pahimmat kirjoitukset vasta edessä...), varjosti muuten hauskaa ajelua. Sen unohtaen fiilis oli taivaissa. ♥ Ja toivottavasti oli muillakin abeilla ympäri Suomea!



Sumea otos minusta Kostajien yläpuolella... Thanks to the quality of this photo, Nick Furya ei tuosta kunnolla näe. Kattokaa kuinka Hulk on päässyt ylioppilaaksi!
Mahtavinta tässä kaikessa oli ennen kaikkea se, että sai koko päivän olla hullussa rooliasussa ja esittää jotakuta toista! Mun kohdalla olin mun täysi vastakohta. Tunsin itseni reteemmäksi ja isommaksi, jopa itsevarmemmaksi kun astelin ympäri koulua Lokina, mustassa nahkatakissa ja panssarissa kultakoruineni ja asusteineni. Kotiin päästyäni fiilis oli täysin sama kuin Wanhojen jälkeen: en olis millään halunnut ottaa pois hienoa penkkariasuani. Mun vihreäkultakynsilakat komeilevat vieläkin kynsissäni ja haluaisin pitää hiuksiani koko ajan tuolla lailla rokisti tai Lokisti. Voivoi.




Lyhyesti sanottuna: TÄTÄ KOKEMUSTA EN VAIHTAISI MIHINKÄÄN. ♥

Kiitokset tästä päivästä ihan kaikille mukanaolleille! Ilman teitä siitä ei olisi tullut mitään. ♥

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa hauskalta! Sun asu on tosi hyvin toteutettu:) Satuin just ajeluiden aikaan oleen torilla oottamassa bussia.. Siellä oli kyllä tosi nerokkaita julisteita.. Esim. Abitti-juliste jollain vaunulla oli tehty just hobitti-tyylisesti:D Sit siellä oli jotain keep calm and get a laudature (jälkimmäinen osa raksittu päältä).. Tosi nerokkaita julisteita monilla:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tota asua oli tosi hauskaa toteuttaa vaikka usko meinas mennä, kun mietin että miten saan ton kokoon... Onneks sain noinkin hyvin! :D

      Ja joo voi että noita julisteita! Mä en ite sieltä rekasta nähny kovin montaa, mut kattelin sit noi Aamulehden äänestyksessä mukana olevat, ja voi vitsi kun siellä oli monia hienoja ja nimenomaan nerokkaita teoksia! Ihailen kyllä :)

      Poista
  2. Ihana emppu <3 Sun hiukset sopii muuten tosi hyvin tollee taaksepäinkin! Ja hyvä että mun koruvinkeistä oli jotain hyötyä ja löysit sopivan lokikorun ;D Harmittaa, kun en päässyt teitä katsomaan sillon viimeviikolla, kuvista päätellen ainakin on ollut huippukivaa teillä :)

    T. Siskoooo ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wii kiitos Ame! <3 Ja joo mäki tykästyin tohon Loki-tukkalookkiin, vois laittaa hiukset useamminkin noin! :D

      ONNEKS noi tontapaset korut on nyt sattumalta muodissa, nii ei ollut vaikee löytää! Ja toi ei muistaakseni maksanu paljon mitään, ku oli 75% alessa ;D

      Ja niih, muaki harmittaa ku et päässy kattoon :/ Toivottavasti voit jo paremmin! Kuulin siis iskältä että olit kipee. Mut voi kyllä, oli ihan parasta! <3

      Poista