sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Lookbook: Mekkojen viikko.

Ihana second hand -liike Herttala järjesti Instagramissa Mekkopäivä-haasteen. Jokaiselle päivälle oli oma teemansa, joiden mukaan tuli pukeutua ja tietysti sai noudattaa vapaasti omaa tyyliä. Tässä vielä blogipostauksen muodossa kaikki mekkoviikon asukokonaisuuteni.


1. Lempparimekko & tennarit


Haaste starttasi simppelisti. Tennarit ovat henki ja elämä ja lempparimekkoja löytyy kaapista muutamakin. Olin ollut juuri lenkillä kaverin kanssa, joten en jaksanut vain näön vuoksi laittaa päälle mitään kovin fancyä mekkoa vaan sellaisen mukavan, jonka voisin jättää loppuillaksi päälle. Tämä Tuurista ostettu lyosell-elastaanisekoitteesta valmistettu mielettömän pehmeä ja joustava maksimekko tyylikkäällä halkiolla istuu niin hyvin mun päälle. Tää oli mun viime kesän vakkarimekko, jos en muuta asua jaksanut keksiä, ja uskon, että tää on yks vakkari myös tänä kesänä.

Punaiset tennarit oli kuitenkin pakko vetää näön vuoksi jalkaan teeman vuoksi. Nää ovatkin olleet jo varmaan niin monta kertaa täällä esillä, etteivät ne enää esittelyjä kaipaa.

Mekko - Vero Moda / Converset 5 € - Tarina / Punaiset nappiklipsit saatu käytettynä

2. Kierrätyslöytö


Äiti tilasi tämän supersuloisen paitamekon itselleen Zizzistä, mutta ei kokenutkaan mekon kuviointia ihtelleen sopivaksi ja kysyi, että tykkäisinkö kenties minä tästä. Ehkä vielä vuosi sitten olisin kieltäytynyt, mutta jostain syystä olen alkanut lämmetä pinkille ja rakastan kauluksellisia paitamekkoja, joten minähän en kahta käskyä tarvinnut.

Tämä oli vallan söpö kokonaisuus! Korkea ponnari (huom. suoristettu! *gasp*), samettiset nappikorvikset ja kukkien keltaisiin spotteihin mätsäävä keltainen laukku kruunasivat kokonaisuuden. En älynnyt ottaa sellaista kuvaa, jossa olisi tullut esille hihojen röyhelöt, mutta ne lisäävät mekon söpöyttä. Kangasvyö on pöllitty yhdestä mun takista.

Mekko - Zizzi (saatu äidiltä) / Atmosphere-laukku 2 € - Bueno

3. Mekko & college/neule


Olen joutunut kantapään kautta oppimaan, etten ole collegepaitaihminen (ellei kyseessä ole tyyliin joku tosi spesifi vintage NBA-paita (jollaista en varmaan löydä ihan heti) tai muu fanipaita). Tämä yksilö kuitenkin tarttui mukaan Buenosta yks lauantai. Rakastan tota kiiltävää yläosaa, tosi makee detalji! Paidan alla on Monkista ostettu löllö kotimekko.

Oon ollut itseni kohdalla aika epäileväinen tästä lookista enkä oo "osannut" laittaa mekon kanssa paitaa päälle vaan ainoastaan takkeja tai jakkuja. Tää olikin kuitenkin aika kiva kokonaisuus! Jälleen keltaisessa löytyy laukun, pompulan ja korvisten muodossa.

NÜ-collegepaita 3 € - Bueno / Mekko - Monki / Korvikset - La Kiva

4. Kotimaista designia


Olin jo edellisenä päivänä suunnitellut tälle päivälle vähän taas värikkäämpää mekkoa, ettei vallan mustaksi mene koko mekkohaaste, mutta Herttalan haasteenheittäjillä olikin muuta mielessä! Ja vaikka musta onkin musta mahtava väri (pun intended), se ei ole aina edukseen kuvissa (ainakaan mun ottamissa). Mä en muutenkaan oo näiden kuvien fani, kun aurinko oli vähän väliä kateissa ja meidän peilit on asemoitu huonosti auringonsuunnan huomioon ottaen / meiän eteinen on huonosti suunniteltu. Täytyy pärjätä näillä mitä meille on suotu.

Teemana siis tosiaan oli kotimainen design ja mun ainoa kotimaista designia oleva mekko on tämä Uhanan Sleek Festive -takkimekko. Tää on kyllä ihan mun vaatekaapin silmäterä ja tunnen itseni voimalliseksi tää vaate päällä. Ja tää on niin monikäyttöinen: toimii takkina, kietaisumekkona tai vaikkapa fancynä aamutakkina.

Kenkinä jaloissa on tietysti Martat ja mekon kanssa samaa merkkiä olevat Pisarat.


Vaikka tämä mekko onkin ollut esillä monesti täällä blogissa, niin tässä kuvassa pääsee vähän paremmin edukseen mekon kiiltävä pinta. En malta odottaa, että pääsen pitämään tätä takkina tänä keväänä ja mekkona viileämpinä päivinä!

Takkimekko & korvikset - Uhana Design / Legginsit - Nosh
Dr. Martens 55€ - Zadaa / Huivi - Pieces

5. Mekko paidan päälle


Pakko myöntää, että kun näin tämän teeman, huokaisin hieman. Mä olen vierastanut kyseistä yhdistelmää varmaan aina ja piti miettiä pidempään, että mitkä ihmeet yhdistän keskenään olematta kuitenkaan taas tylsästi "mustaa mustan päällä"?

Mutta mutta! Tästä tulikin tosi hauska yhdistelmä. Edgy, koska isot ruudut ja graafiset korvikset, mutta tyttömäinen, koska hihaton mekko päällä. Punaiset huulet ja pompula ovat aina toimiva tehoste.

Fun fact ruutupaidasta: se oli paitsi euron löytö Silinteristä myös helpotusta mun viimeisimpään, tällä hetkellä mahdottomaan päähänpinttymään: Marimekon mustavalkoiseen Kukko ja Kana -printtiin.


Käväistiin äidin kanssa Junkrella-Heidin Save&Joy-liikkeen avajaisissa ja sieltä löytyi nuo superihanat korvikset, joiden merkki on jäänyt mysteeriksi. Jos joku tietää niin saa kertoa! Anyways, upeat korvikset ja KEVYET, kuten puiset korvikset yleensä ovatkin.

Pliseerattu mekko 5 € - Bueno / T-paita 1 € - Silinteri
Korvikset 7 € - Save & Joy / Hiusdonitsi 2,90 € - Swap

6. Uusin mekko


Tämä aivan upea Y.A.S:n raitamekko oli pari kokoa pienempänä kaapissani odottamassa epärealististen ideoiden (mekon suurennus) ja ajatusten ("mitä jos laihdunkin vahingossa ja mekko mahtuu sit paremmin?") siivittämänä. Lopulta luovutin ja raskain sydämin kannoin mekkoparan myyntiin kirppikselle, jossa se menikin heti ekana myyntipäivänä kaupaksi. Also jos joutuu ajattelemaan, että täytyy laihtua jotakin vaatetta, niin se ajatus on tuomittu epäonnistumaan ja vaate ei silloin ole oikeaa kokoa. Ja vaikka onnistuisitkin, niin se ei ole koskaan hyvä perusta laihduttamiselle.

Etsiskelin yks päivä taas obsessiokohtauksissani tätä mekkoa käytettynä, kun törmäsin erääseen suomalaiseen nettikauppaan nimeltään Canny Fashion, jossa mekko oli myynnissä! En voinut uskoa silmiäni ja ajattelin jopa, että onko tämä jokin huijaus, koska ostin mekon 2019 keväällä, että ei se voi olla mitenkään mahdollista, mutta tutkittuani hetken asiaa uskalsin tilata mekon. Kaikki meni hyvin, mekko saapui ja koko oli oikea. Vihdoin sain hänet itselleni oikeassa koossa!


Pääsispä festareille. Jos Pori Jazzit pystyttäisiin järkkäämään, näkisitte tämännäköisen muidun tanssimassa siellä kuin viimeistä päivää.

Mekko - Y.A.S / Huopahattu 7 € - Zadaa / Korvikset - La Kiva

7. Oma mekkotyylisi


Mielestäni paras mekko on sellainen, jossa on kauniit värit ja ja isokokoiset kuviot, mielellään kukkia. Tämä Dress Like Marien maksimekko täyttää kaikki nämä kohdat. Tämä on myös todella mukava ja sopii varmasti myös kevät- ja syyskäyttöön. Miksei myös talvella, jos haluaa piristää omaa ja muiden mieltä kukilla ja väreillä.

Fun fact: näin tämän mekon äidin vaatekaapissa ja ihastuin kuosiin ja materiaaliin ensisilmäyksellä. Nyt meillä on molemmilla sama mekko, mutta vielä ei olla samisteltu, edes vahingossa!

Uhanan Green Leaves -korvikset, kiharapilvi kuontaloni ja pinkit huulet ovat piste i:n päälle!


Mikä näistä oli sun suosikki? Löytyykö sun kaapista myös ihania mekkoja, oletko enemmän hameihmisiä vai etkö pidä heiluvista helmoista ollenkaan?

Mekkohaaste löytyy Herttalan Instagramista ja sen voi tehdä koska vain missä muodossa vain. Tägää Herttala tarinoihisi tai postauksiisi niin pääset Herttalan IG-tarinaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti