keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Why get thinner when you can get more dinner?


Jos sulla on nyt nälkä, niin suosittelen syömään ensin tai samalla syömään jotain kun luet tätä. Meinaan nyt puhutaan ruoasta.


Joululoman aikoihin me syötiin kunnolla. Aattona tehtiin hyvää pizzaa pakasteen ylijäämistä ja seuraavana päivänä porukat tuli syömään.


Oli mureaa kinkkua, lohirullia ja kananmunia majoneesilla ja katkaravuilla. Ruoat huuhdottiin alas Tarapaca-viinillä.



Olin suunnitellut kyläilemään saapuneen perheeni varalle ihanaa jälkkäriä, jonka ohjeen bongasin Facebookista. 


Kakkupohjaan tulis alkuperäisen ohjeen mukaan Oreoita, mutta ruokavammani vuoksi laitoin gluteenittomia Chocolate O's-keksejä.





Ja kyllä, kakku oli aivan täsmälleen niin hyvää kuin kuvittelet sen olevan. Kakku on myös todella helppo tehdä. Harva asia voi mennä pieleen tän kanssa. Tää kakku on illanistujaisten varma hitti!

Tässä vielä kakun ohje:

POHJA

- 24 Oreo-keksiä, omaan kakkuuni laitan gluteenittomia Chocolate O’s-keksejä ja ne on varmaan ihan yhtä hyviä. Ei oo ainakaan kukaan tähän mennessä valittanut pohjasta.
- 115 g sulatettua voita

Tässä tulee samalla nyt hyvä aggressionpurkamisvinkki: hakkaa keksit semmosessa läpinäkyvässä pussissa murskaksi lihanuijalla tai muulla murskaamiseen kelpaavalla välineellä sopivalla alustalla kuten leikkuulaudalla tai muulla sellaisella tai ruokaprosessorilla (kuten minä teen Tupperwaren Keksimurskaajalla manuaalisti). Keksien valkoista kreemiosaa ei tarvitse saada murskaksi, se on vaan ihanaa siellä välissä semmosina isompina ”laattoina”. Levitä keksimurska vuokaan, johon haluat kakun tehdä. Sulata voi pienessä kattilassa hellalla tai kätevässä Tupperwaren mikroastiassa, joka on tehty voin sulatusta varten (kiitos äiti ♥). Lisää voi keksimurskaan, sekoita ja taputtele se sinne sillee tasaisesti. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan päällistä varten.

Sitten parhaaseen osaan eli PÄÄLLINEN:

- 370 g purkki Nutellaa (myös muut Nutella-variaatiot kuten Lidlin Choco Nussa kelpaa)
- 225 g maustamatonta tuorejuustoa
- 225 g vispikermaa

Vatkaa ensin Nutella ja Philadelphiat yhdeksi massaksi (ja kun sun kuitenkin tekee mieli niin maista vähän pikkulusikalla sitä). Sitten vatkaa kermat erillisessä kulhossa sähkövatkaimella ja lisää puolet siitä Nutella-massaan. Vatkaa koko helahoito tasaiseksi (tässä välissä maista taas vähän ja ole ihastuksissasi) ja levitä tasaisesti keksipohjan päälle.

Sitten lopuksi PÄÄLLISEN PÄÄLLINEN:

Levitä toinen puolikas vispatusta kermasta Nutella-juusto-kerma-massan päälle ja raasta valitsemaasi suklaata päälle koristeeksi. Laita jääkaappiin ja pidä kakku siellä vähintään 4 tuntia. Parasta kakku on seuraavana päivänä, eli kannattaa leipoa se illalla ja antaa olla yön kylmässä. Kakkua ei siis tarvitse missään vaiheessa paistaa uunissa! Vaikka odotusaika voi tuntua pitkältä, se on niiiin sen arvoista.


En ollut varma, olisko Matias tykännyt Nutellasta, joten tein myös varalle sen lemppareita, suklaakaurapalloja.


Nilen kebabbi on myös aina vaan hyvää. Joka kerta yhtä hyvät maut ja makuyhdistelmät. Se ei ikinä petä.


Yks perjantai-ilta oli varattu mun ja Keijon treffeille. Mää ehdotin, että mentäiskö johonkin vähän hienompaan paikkaan syömään pitkästä aikaa ihan vaan kaksin. Keijo ehdotti Stefan'sia ja mää totesin, että ei kai nyt ihan niin hienoon paikkaan. 

Mutta kyllä, sinne mentiin ja syötiin pitkästä aikaa vähän normaalia kalliimmin.




Oli kyllä sen rahan arvoista! Varsinkin kun sain ensimmäistä kertaa elämässäni aivan mahtavaa gluteenitonta juustokakkua. Se oli niin hyvää, että melkein itkin.


Seuraavana päivänä menin porukoille yöksi ja äiti teki vanhaa kunnon makaronilaatikkoa. Sitä harvoin kotona saa, kun Keijo ei oikein tykkää siitä. Se oli niin parasta pitkään aikaan ja vielä seuraavanakin päivänä paistettuna.

Tällä hetkellä mun ruokakoukkuja on meetvursti, sinappi ja suolakurkut leivän päällä, samoin jalapenot, leipäjuusto ja raejuusto maistuu. Mä tykkään tehdä meetvurstista ja Oltermannista sellasia rullia ja napostella niitä samalla, kun oottelen leipien paahtumista.

Leipä on aina hyvää, mutta mun lempileivät vaihtelee tosi usein. Näkkärit maistuu aina, ja tuoreleivistä tällä hetkellä maistuu Pirjon Pakarin Maistikas hapanleipä ja Hannun Leipomon gluteeniton tattaripellavaleipä. Muistuttaa jossain määrin ruisleipiä, vaikka en oo niitä syönytkään 20 vuoteen. Myös Eilamarin gluteenittomat hapankorput on aivan parhaita.



Joka päivä mun on tehnyt ihan hulluna mieli kananmunaa, keitettynä ja paistettuna. Mulla on kotona Tupperwaren EasyDelight, jolla saa tehtyä mikrossa munakkaita, johon voi laittaa sekaan vaikka juustoa, kinkkua ja vihanneksia. Yllättävän täyttävä ja ruokaisa!

Hedelmät on kans aivan ihania. Välillä ei tee yhtään mieli, mutta joskus kaupassa innostun ja mukaan lähtee banaania, omenoita, appelsiineja ja jotain erikoisempia, kuten litsejä. Se on kyllä kokeilemisen arvoinen hedelmä! Maistuu mangolta, mutta paremmalta. Sen verran varoitan, että Keijo sai niistä allergisen reaktion, ja on myös allerginen kiiville ja omenoille, joten jos oot noille allerginen, niin todennäköisesti myös litsille. 

Mun tekis mieli kokeilla erilaisia ruokia, mutta en oikein oo saanut aikaiseksi. Sushi ja shawarma on ollut jonkin aikaa kokeilulistalla. Kiinalaista mää en oo syönyt niin paljoa ku haluaisin, enkä oo ehtinyt muitakaan etnisia ravintoloita kokeilemaan. Ne kyllä kiinnostavat ehdottomasti!

Kyllä ruoka on hyvää.



Ps. Jos tykkäät kesästä, grillikioskeista ja Sami Hedbergistä, katso ihmeessä Grillit Huurussa. Tulee JIMiltä keskiviikkoisin klo 21. Aivan mahtava, mutta varoituksen sana on paikallaan: sitä katsoessa tulee varmasti nälkä ja ikävä kesää. 10/10 would recommend!

6 kommenttia:

  1. Oih, mikä postaus! Ruoka ON hyvää. :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, kiva että tykkäsit! :D Ruoka on parasta <3

      Poista
  2. Eikä, ihana postaus xD Onneks just söin. Mäki söin tossa viikko sit niin hyvää juustokakkua et meinas itku tulla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä! :'D Juustokakku on niin parasta <3 Ja voin vaan kuvitella kuinka ihanaa on amerikkalainen juustokakku... ;)

      Poista
  3. Apua, laitonta tykittää tämmöstä postaukseen!

    VastaaPoista