maanantai 23. helmikuuta 2015

Helpot gluteenittomat kaurakeksit.

Viime aikoina on ollut melkosta hulinaa työssäoppijakson takia ja sen myötä väsymys ja ärtymys ovat kotosalla joskus erittäin läsnä. Siksi muhun pätee aikas hyvin seuraava täältä interneteistä bongattu lausahdus:


Ja juuri sitä mää oon alkanutkin tehdä!


Sain lauantaina ihan yhtäkkisen inspiksen väsätä pitkästä aikaa kaurakeksejä. Ne on todella helpot tehdä, ei tarvii kuin heittää ainekset sekaisin kulhoon. Kaikki aineksetkin löyty kaapeista niin ettei tarvinnu kaupassakaan käydä. Näitä samaisia ohjeita on varmasti netti pullollaan, mutta jaan nyt omat ohjeeni.


Tarvitset:
100 g voita (ei margariinia vaan VOITA)
3 dl kaurahiutaleita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta

1. Laita uuni päälle 200 asteeseen.
2. Sulata voi joko mikronkestävässä astiassa mikrossa tai hellalla kattilassa.
3. Sekoita voi ja kaurahiutaleet keskenään.
4. Riko kananmunien keltuaisten rakenne ja heitä kulhoon.
5. Heitä perään kaikki kuivat aineet. Sekoittamisen jälkeen taikina näyttää vähän kaurapuurolta.

Taikinasta ei oikeesti tuu näin vähäistä määrää, olin jo ehtinyt väsätä pari pellillistä.
6. Nostele teelusikalla pieniä nokareita pellille jättäen taikinakokkareiden väliin tilaa. Ne leviää ainakin kolminkertaisiksi. Itse laitan yhdelle pellilliselle 9 kokkaretta.


7. Sitten anna levitä suunnilleen tämänkokoisiksi ja laskeutua, kunnes reunoihin alkaa ilmestyä kauniin ruskeaa sävyä. Kaikilla on oma makunsa, mutta itse tykkään jättää keksit pehmeiksi ja taikinaisiksi.


8. Anna keksien jäähtyä hetken ja irrota keksit varovasti lastaa käyttäen leivinpaperista ja laita vaikka johonkin kivaan tarjoiluastiaan.


9. TADAA! Nauti ihanan makeista ja pehmeistä kekseistäsi!

Luin omasta The Ultimate Keittokirjastani sellasenkin ohjeen, että kaurakekseihin voi laittaa kuohukermaa. Aion kokeilla tätä ehdottomasti toisella kertaa ja toinen mitä kokeilen noihin myöhemmin, on banaani. Löysin myös muita gluteenittomia keksiohjeita. Saas nähä kauanko mun leipomisinto kestää, mut just nyt aion nauttia tästä!

Terveisin,
Emppu the Keksihullu.

1 kommentti:

  1. En saanut kyllä onnistumaan ainakaan puuppolan aitokaurahiutaleilla,ikävä kyllä

    VastaaPoista