torstai 31. joulukuuta 2020

2021, here I come.

Elämme vuoden 2020 viimeistä tuntia, hyvä me!

Mietin tätä jonkin aikaa, että kannattaako edes vääntää tätä jokavuotista koostetta, kun tää on ollut suurimmalta osin hyvin tapahtumaköyhää koko vuosi. Mutta kun kaivelin muistojeni syövereistä ja asetin asenteeni kohdilleen, niin hei, mehän saatiin talo myytyä! Läheiseni synnyttivät vauvoja! The Mandalorian on parsainta mitä Star Wars -saagalle on tapahtunut!

Eli TL;DR: pakkohan tää vuosikooste on koostaa, koska muuten jää harmittamaan. Vaikeeta tää silti on, koska no, tarviiko edes selittää? Yritän parhaan kykyni mukaan olla puhumatta liikaa koronasta tässä postauksessa.


Y L E I S T Ä

Kuukausi: Kesäkuu oli aika jebab. Sillon oli parasta säätä ja päästiinpä myös mökkeilemään.
Vuodenaika: Kesällä oli vähän parempi tilanne koronan kanssa, mutta ehkä se just ajoi meidät tähän uuteen aaltoon. Voi pyllyjen pylly. (ja heti puhun koronasta, sori. nyt yritän skarpata)
Ilmiö: Kaikki 2020 meltdown-meemit, tiktokit ja videot.

V I I H D E  &  T A I T E E T

Artisti/bändi: Koska olen laiska, perustan lempparini puhtaasti tilastoihin by Spotify: Childish Gambino, Jesse Markin, View, Hurts ja Rosie Lowe.
Albumi: Childish Gambino - 3.15.20, Louie Blue - Notes ja Hurts - Faith.
Biisi: Niitähän on miljoonia, mutta tän vuoden kuunnelluin biisi oli Childish Gambino - Algorhythm.
Tanssibiisi: Childish Gambino - 19.10. Louie Blue - Hit It!. Tom Misch & Yussef Dayes - What Kinda Music?. (toim. huom. mulla on ehkä vuosien saatossa hämärtynyt käsitys tanssibiisistä, koska tanssiharrastajana mun mielestä mikä tahansa nopeatemponen voi toimia tanssibiisinä, kunhan se toimii itelle.)
Hidas biisi: Childish Gambino - 39.28. Jesse Markin - Stars In Your Eyes. Hurts - Liar. (toim. huom. sama homma tässäkin, mä aattelen hitaan biisin kohdalla enemmänkin sitä melankolisuutta kuin mitään tunteilua, jonka tahdissa voi tanssia hitaasti vaikkapa jossain diskossa tai baarissa. jooh, kai nää kohdat saa tulkita kukin miten lystää)
Konsertti/keikka: Jessen pihakeikka kerrostalojen keskellä, jotta yleisö sai kuunnella parvekkeiltaan käsin laadukasta livemusaa koronakaranteenin keskellä. En itse nähnyt kyseistä keikkaa muuten kuin Instagramista joitain pätkiä ja Yle Akuutin dokkarin lopusta, jossa Jesse on mukana. Mahtava konsepti näin pandemian aikana ja mielestäni tätä voisi soveltaa jotenkin, että artistit tulisivat ihmisten luo ja että me voimme nauttia livemusasta sisältä käsin. Onhan niitä livestreamejakin toteutettu ja esim. veljeni on niitä muutaman katsellut ja maksanutkin niistä.
Elokuva: Tää on vaikee, kun sattuneesta syystä ei paljoo leffoissa käyty, joten leffojakaan ei tullut kauheesti katottua paitsi tietysti vanhoja hyviä. Ollaan nyt perehdytty Star Warsien kloonisotien ihmeelliseen maailmaan ja sitä myöten katottiin episodit 1 ja 2 mun muistin virkistykseksi, jotta ymmärtäisin edes jotain sarjan kulusta. Ne ei todellakaan ole SW-saagan parhaimmistoa, mutta tärkeitä osia silti.
Elokuvahahmo: R2-D2. Paras droidi maailmassa.
Näyttelijä: Pedro Pascal. On mahottoman hyvää näyttelemistä, jos pystyy deliveraamaan tunteita pelkän maskin/kypärän takaa.
Näyttelijätär: Katee Sackhoff. Ollaan tänä vuonna katottu sattumalta harvinaisen paljon sarjoja (okei 3: Battlestar Galactica, Another Life ja The Mandalorian), joissa hän esiintyy ja tykkään kovasti.
TV-sarja: The Mandalorian. Aivan täys kymppi. Kiitos Jon Favreau ja Dave Filoni, ootte nyt asian ytimessä. Ai niin ja Cobra Kai oli kans superhyvä, ja sen 3. kausi tulee 6 päivän päästä, jesss!
TV-sarjahahmo: Din Djarin, Grogu, Kuiil, IG-11 ja Ahsoka Tano.
Dokumentti: YLE Akuutin episodi Rasismi sairastuttaa jokaisen.
Youtube-video: NO TOTTA HITOSSA TÄMÄ. ↓


L I F E S T Y L E

Ruoka: Stefan'sin Black Angus -pihvi maalaisperunoilla oli kyä tän vuoden paras ateria.


Juoma: Pepsi Max jäillä ja limeviipaleella. Parasta.
Jälkiruoka: Omatekemä Nutella-juustokakku. 
Tuoksu: Vastajauhettu kahvi. Kuinkahan monta kertaa oon ton sanonut näissä koosteissa? Sit semmosista kosmetiikkatuoksuista Oriflamen Scentsational ja Feel Good -tuoksut. Ja ehdottomasti tän vuoden tuoksu on varmaan ollut käsidesi.
Maku: Sanotaan vaikka valkosipuli. Se on muuten harmi, koska niin hyvää kuin valkosipuli onkin siitä jää aina se haju suuhun pariksi päiväksi eikä oo mukavaa haistella sitä maskin takana tai hönkiä kuolonlöyhkiä päin mieheni naamaa.
Karkki: Sahlmanin piparkakkutoffee. Muuten oon aika huono syömään karkkia nykyään, tai ainakin sillain ettei mulla esim. oo mitään go-to karkkipussia, jonka aina ostaisin.
Itsetehty ruoka/leipomus: Just nyt on mielessä toi Nutella-kakku, kun sitä taas tein tässä perheelle. Se on vaan ihan parasta.
Matka: Hirveesti ei voitu matkustella tiedätte-kyllä-miksi, mutta Rovaniemi, Mikkeli ja pikavisiitti Kajaanissa oli parsaimmat.
Juhlat/bileet: #DaniBella engagement party & wedding. ❤
Meikki: Nestemäinen rajausväri ja highlighter ovat mun uudet ystävät. Vihdoin sain aikaiseksi opetella dramaattisten kissarajauksien salat enkä vois olla tyytyväisempi. Also musta huulipuna on erittäin hrrrrrr.


Vaatekauppa: Voitteko uskoa, että tänä vuonna ostin äärimmäisen vähän uutena vaatetta? En siksi oikein osaa nimetä muuta kuin ehkä Monkin ja tietysti Uhanan, kun sieltä sain Tarinan kirppismyynneistä säästyneillä rahoilla ostettua Sleek-takin. Tuntuu myös niin hyvältä myydä monta tarpeetonta vaatetta pois ja ostaa yksi toivottu vaate tilalle.
Kirppis: Ehdottomasti Kirpputori Bueno! Kivoja tavaroita ja levyjä löytyi (vaatteiden lisäksi) kans Silinteristä ja Swapista. Myös Lempäälän tarjonta yllätti: Uniikkia ja Klaffi & Piironki olivat oikein mukavia uusia tuttavuuksia. Myös Viljakkalan kyläpuodin kirppis on aina yhtä symppis!
Vaate: Uhanan Sleek Festive -takki. Ainoa ostos, joka kirpaisi lompakkoa mutta lämmittää sydäntä.
Asukokonaisuus: Uhanan takki + musta toppi + Monkin farkut + Vagabondin nahkatennarit + La Kivan Ponygirl Hoops. Täydellisyyttä. ❤


Yläosa: Monkin alesta bongattu Fresh Prince -paitamekko.


Alaosa: Tarinasta bongatut mustat sametticulottesit. Oon varmaan nyt koko ajan käyttänyt näitä.

Tää vois olla kans yks mun lemppariasuista. Muuten mustaa mustan
päällä, mutta kirkkaankeltainen laukku ja värikkäät korvikset.

Kengät: Vagabondin superihanat ja mukavat nahkatennarit. Voit bongata ne mm. ylläolevasta kuvasta.
Asuste: Hattu + La Kivan Riot Hey Ladies -korvikset.


Tyyli-ikoni: Niitäkin on niin monta, mut ainakin Jessi Jokelainen ja Tuuli / Henkariin. Tykkään myös hirmusti nykyään omasta tyylistäni. Tottakai oon aina tykännyt, mutta tällä hetkellä se tuntuu täysin mun omalta.
Taideteos: Käväistiin porukalla ihailemassa Maten ja Merin taidetta Verkarannassa. Kuvassa näkyvät Meri Mäntylän "Skatehi" (vas.) oli ehdoton lemppari sekä Maten eli Retee Artsin "Maa, meri, taivas" (oik. ylh.). Molemmilla on omanlaisensa abstraktit tyylit ja upea värien käyttö. Fanitan ihan kybällä! Also Noora Nevart on mun ikisuosikki. ❤


Käsityö: Semmoset aivan mahtavat Star Wars -villasukat, jotka näin Buenossa. Ne eivät työn määrään nähden olleet todellakaan kalliit (35€), mutta koska oli jo koppa täynnä tavaraa en raaskinut ostaa niitä. Toivottavasti joku fani sai siitä mahtavat sukat itselleen!
Lautapeli: Star Wars: Imperial Assault jälleen kerran. Löytyi uutta innostusta peliin, kun uskalsin hypätä pois mukavuusalueelta ja vaihtaa Jynin Dialaan. When in doubt, go jedi. (- Emilia L., 2021.)
Konsolipeli: Jackbox Partypack 4:n peli Survive The Internet. Ihan sairaan hauska!
 
M U U T  L E M P P A R I T

Ihminen: Keijo, äiti, isä, Matias, Emppa ja monenmonet ystäväiseni.
Eläin: Kaikki ne keittiön ikkunasta näkyvät pallerot, sekä koirat että kissat.
Viestiketju: Ennen kuin luet tämän viestiketjun (jos luet, pakko ei oo), niin sanon, että ekana näkyvä Matiaksen ääniviesti sisältää Matiaksen naurua ja lopetus Rachel Greenin isän äänellä "so when's the wedding?" (S08E08).


Inside-vitsi: "Se on taulu."
Maisema: Tämä taianomainen auringonlasku Rovaniemen arktisessa puutarhassa. Tuli ihan Kontu mieleen tästä kohdasta.


Luonnonilmiö: Tää ei nyt sinänsä mikään ihmeellinen luonnonilmiö ole, mutta mulle on, koska auringonlaskut best ja sillee. Pinkit pilvet, puiden siluetti, laituri ja peilityyni järvi. Ai että.


Nähtävyys: Mä en just nyt varsinaista nähtävyyttä keksi, mutta Projion valoshow oli parasta ikinä. Jos se olisi mahdollista, niin se vasta upea ympärivuotinen nähtävyys olisi!
Oma valokuva: Tämän nimi on "Yyterin uhkaava sadepilvi" tai "It Was Supposed To Be 23 Degrees Celsius And Partly Cloudy The Whole Day But Finland's Weather Had Other Plans, by Fall Out Boy".


Toisen ottama valokuva: Noora H. on lemppari.


Väri: Mustaa kunnes tummempaa keksitään. (tulipas tästä lauseesta vahva #ircgalleria2008 -viba, apua)
Meemi: Loistavia meemuja on intertex täynnä, mutta tää RESONOI (hirvee sana, mut sorry not sorry) mun kanssa vahvasti tänä vuonna, ainakin maaliskuusta eteenpäin.


Siteeraus: "Admire someone's beauty without questioning your own." - unknown
Uni: En kyllä nyt muista taas mitään mun unia, mutta tää vuosi on ollut eriahdistava mun unien kanssa. Näin yhdessä kohtaa toistuvasti tiettyjä samoja unia ja ne tuntuivat joka kerta niin tosilta, että aamulla piti aina ottaa hetki ja pakottaa itsensä takaisin todellisuuteen.
Lupaus: En tiedä onko tää niinkään lupaus, mutta suunnitelmana olisi hakeutua heti ensi vuoden puolella kouluun ja sitä myöten kunnolla takaisin työelämään. Toivottavasti sitten saisin niitä alan töitä.
Elämys: Pyhä-Luoston Tunturiaapa-kierros. En koskaan saanut tehtyä Rovaniemen reissusta kunnollista postausta (oonkohan ees laittanut mitään kuvia tänne?), mutta tulossa on sitten kun sopiva moti löytyy.


Hetki: Kun laitoimme omakotitalomme oven viimeistä kertaa kiinni. Se tuntui samaan aikaan niin hirvittävän raskaalta ja haikealta, mutta samalla oloni oli todella helpottunut.


A F T E R M A T H

Hienostihan sieltä tuli muistoja ja vieläpä oikein hasuja sellaisia! Hyvä minä, hyvä me, hyvä meidän joukkue!

Viime vuonna autuaan tietämättömänä sanoin, että "Olen nyt paljon toiveikkaampi ja avoimemmin mielin tulevaisuuden suhteen. Jotenkin tuntuu, että vaikka kaikki on aika tasapaksua ja same old same old, olen jonkin uuden kynnyksellä. Aika näyttää." Ja voi pojat, kyllä sitä oltiinkin monenlaisen uuden kynnyksellä.

Toisaalta kuinka pelottavaa, että jostain vain tiesin olevani uuden kynnyksellä? Koska mehän oltiin aikalailla kaikella tavalla, sekä meidän perhe (talonmyynti ja muutto Tampereelle) että koko maailma (korona). Tässä näette INFJ-yksilön intuitiot parhaimmillaan, ladies and gentlemen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti